Meiden genieten van FC Utrecht Experience

01 maart 2021

Twee dagen lang lekker samen sporten en plezier maken.

De tweede FC Utrecht Experience voor meiden, vorige week, was een groot succes. En dankzij de samenwerking tussen FC Utrecht en Stichting IT4Kids konden aan dit voetbalkamp ook weer een aantal meiden meedoen uit gezinnen met beperkte mogelijkheden. Zij zijn benaderd via de Buurtsportcoach van Sport Utrecht en Team Sportservice Vianen, waarmee de club ook nauw samenwerkt.

Deze organisaties zetten zich onder meer in voor gezinnen die leven onder de armoedegrens en verzorgen ook een mooi sportaanbod in de wijken in Utrecht. Vooral voor de door de Buurtsportcoach en Team Sportservice Vianen benaderde kids was het deelnemen aan de FC Utrecht Experience een geweldige en leerzame ervaring.

De FC Utrecht Experience voor meiden was, logischerwijs, helemaal ingericht voor meiden. De eerste dag stond in het teken van het werken aan techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel. Dag twee van de Experience was vooral ingestoken op teamspel en spelletjes. Ook was er een onderdeel waarbij de meiden kaartjes schreven voor eenzame ouderen in verzorgingstehuizen in de regio Utrecht. En natuurlijk werd er ook nog even een bezoek aan Stadion Galgenwaard gebracht!