Keeper De Keijzer maakt rentree in oefenpartij tegen Ajax

24 maart 2021

Eerste speelminuten voor FC Utrecht-sluitpost sinds half jaar in verloren oefenduel in Amsterdam: 2-1.

In een vriendschappelijke wedstrijd maakte keeper Fabian de Keijzer van FC Utrecht vanmiddag (woensdag) voor het eerst sinds een half jaar weer zijn opwachting onder de lat. De goalie keepte in Amsterdam in de partij tegen Ajax de tweede helft. Het duel eindigde in 2-1 voor de Noord-Hollanders.

Een splijtende pass door het hart van de Utrechtse defensie geeft Youri Baas de gelegenheid alleen af te stormen op Fabian de Keijzer. De mee naar voren gekomen verdediger van Ajax schiet, maar stuit op de in de tweede helft ingevallen sluitpost. Een fraaie reflex van hem voorkomt een derde Amsterdamse treffer. Het moment geeft prachtig weer: De Keijzer is, na maandenlang uitgeschakeld te zijn geweest, terug.

Ajax neemt het voortouw
De goalie van de Domstedelingen weerhoudt op een later moment ook Sean Klaiber nog van scoren, maar kan niet voorkomen dat de FC verliest. De eindstand, zo blijkt aan het einde van de rit, die is halverwege al bereikt. Kian Fitz-Jim passeert van dichtbij Thijmen Nijhuis na een kleine tien minuten spelen (1-0) en als FC Utrecht vijf minuten voor de break de bal op het middenveld verliest, snijdt Ajax ineens bekwaam door de linies heen, waarna het Oussama Idrissi is die de bal bekeken in de verre hoek schiet: 2-0.

Mokono maakt de aansluitingstreffer
Op slag van rust doet Sylian Mokono namens FC Utrecht iets terug. De rechtsback, die in de tweede helft met Giovanni Troupée van positie wisselt en dan op de linkerflank acteert, staat op de goede plek om de bal in het door Calvin Raatsie verdedigde doel te werken: 2-1.

Gelijkmaker blijft uit
Het is een verdiende treffer voor FC Utrecht, dat in de eerste helft via onder anderen Urby Emanuelson, Troupée en Eljero Elia ook al kansen krijgt. Maar het lukt de Domstedelingen niet meer om na de rust ook nog de gelijkmaker af te dwingen.

Speelminuten voor Balk
Niet alleen voor De Keijzer zijn er op het hoofdveld van De Toekomst voor het eerst sinds enige tijd speelminuten, ook Remco Balk maakt na een periode van absentie vanwege een blessure weer zijn opwachting. Voor de aanvaller zijn het zijn eerste wedstrijdminuten sinds ruim een maand. 

Interlandbreak, daarna: ADO-uit
Een weekend zonder voetbal staat voor FC Utrecht voor de deur. Vanwege interlands wordt er in de Eredivisie in het komende weekeinde namelijk niet gespeeld. De volgende opdracht voor de ploeg van Hoofdtrainer René Hake: ADO Den Haag-uit. Die partij is op zondag 4 april en begint die dag om 14.30 uur.

Ajax - FC Utrecht 2-1 (2-1)
9 Kian Fitz-Jim 1-0
40 Oussama Idrissi 2-0
45 Sylian Mokono 2-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Opstelling Ajax: 
Calvin Raatsie; Sean Klaiber, Devyne Rensch (46. Neraysho Kasanwirjo), Lisandro Martinez (83. Nordin Musampa), Youri Baas; Youri Regeer, Kenneth Taylor, Kian Fitz-Jim (66. Quinten Timber); David Neres (83. Naci Ünüvar), Sontje Hansen (23. Ar’jany Martha), Oussama Idrissi.

Opstelling FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis (46. Fabian de Keijzer); Sylian Mokono (68. Djevencio van der Kust), Emil Bergström, Mark van der Maarel (76. Ruben Kluivert), Giovanni Troupée; Davy van den Berg, Urby Emanuelson (76. Albert Lottin), Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (59. Remco Balk), Jeredy Hilterman (59. Adrián Dalmau), Eljero Elia (46. Moussa Sylla).