Jong FC Utrecht verliest in eigen huis van MVV

05 maart 2021

MVV neemt met een 0-1 overwinning de punten mee naar Maastricht.

Jong FC Utrecht weet vanavond (vrijdag) niet te winnen van MVV Maastricht. Na de winstpartij eerder deze week op Sportcomplex Zoudenbalch, mag het beloftenteam van Jong FC Utrecht dit keer niet de drie punten bijschrijven. Hoewel de Utrechters veel in balbezit waren, lukt het ze niet de achterstand te boven te komen.

Jong FC Utrecht begint steeds meer aan te dringen bij het Maastrichtse doel. Het is Derensili Sanches Fernandes die hem voor geeft aan Mohamed Mallahi, die op zijn beurt oog-in-oog komt met MVV-keeper Mike Havekotte. Mallahi schiet hem naast doel, en dit zal niet de enige mogelijkheid voor Jong FC Utrecht blijven. De beloftenploeg weet de kansen niet te verzilveren tot de gelijkmaker, en zoekt met een 0-1 achterstand de kleedkamer op.

Slordige beginfase
De thuisploeg begint slordig aan de wedstrijd. Het is MVV dat op Sportcomplex Zoudenbalch gretiger uit de startblokken schiet. De beloftenploeg staat zelfs aan de start van een aantal Maastrichtse mogelijkheden. Het is dan ook MVV dat de score opent, en het is Joy-Lance Mickels die dit doelpunt achter zijn naam mag schrijven: 0-1. Hij tikt de bal binnen na een Limburgse uitbraak.

Geen beloning
Jong FC Utrecht, dat dit seizoen nog niet eerder is teruggekomen vanuit achterstand, is getergd om hier verandering in te brengen. Mogelijkheden hiertoe zijn er in ieder geval genoeg. De Utrechters krijgen kans na kans vanuit goede uitbraakacties. Jong FC Utrecht wordt met de minuut sterker, en is in het tweede gedeelte van de eerste helft een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Van kopbal tot intikkertje, maar MVV-doelman Mike Havekotte weet de nul te houden. Tot dusver kunnen de Utrechters zichzelf nog niet belonen.

Op zoek naar de gelijkmaker
De Utrechters zijn na rust dominant in het balbezit. “Volhouden jongens!”, klinkt het vanaf de tribune ui de mond van Jeredy Hilterman. De topscorer van Jong FC Utrecht is in rust achtergebleven in de kleedkamer, voor hem in de ploeg: de 17-jarige debutant Mees Rijks. MVV houdt de tweede helft de ruimtes klein en de beloftenploeg heeft er moeite mee om door de Maastrichtse verdediging heen te prikken. Jong FC Utrecht gaat geduldig op zoek naar een kans op de gelijkmaker.

Slotfase
MVV laat Jong FC Utrecht veel aan de bal in de slotfase van de wedstrijd. De Utrechters weten, in tegenstelling tot eerder in de wedstrijd, weinig kansen te creëren. Dit hebben zij te danken aan de sterke verdediging van MVV, die weinig tot geen ruimte weggeeft. Het is dan ook vreugde in combinatie met opluchting dat de Maastrichtenaren, na het laatste fluitsignaal, laten horen. MVV wint op Sportcomplex Zoudenbalch met 0-1.