Jong FC Utrecht op jacht naar eerherstel in Helmond

19 maart 2021

Utrechtse beloftenploeg vanavond (vrijdag) in actie tegen Helmond Sport.

Jong FC Utrecht gaat na de 1-6 thuisnederlaag van afgelopen maandag tegen Jong PSV vanavond (vrijdag) op jacht naar eerherstel in Helmond. Daar, in het SolarUnie Stadion, begint de uitpartij tegen Helmond Sport om 20.00 uur.

Precies 27 seconden zijn er gespeeld dit seizoen, in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – Helmond Sport, als de talenten uit de Domstad de leiding nemen tegen de Brabanders. Nog voordat een Helmondse speler überhaupt de bal heeft aangeraakt, staan de Utrechters op voorsprong. Nota bene de in het verleden op huurbasis voor Helmond Sport actieve Odysseus Velanas zet Jong FC Utrecht op voorsprong op 20 november 2020. Het blijkt de opmaat naar een overwinning te zijn; 2-1 voor Jong FC Utrecht wordt het.

Mikken op een primeur
De talenten uit de Domstad moesten afgelopen maandag een flinke nederlaag slikken op eigen veld tegen Jong PSV en gaan nu in Helmond op jacht naar eerherstel. En naar een primeur, want Jong FC Utrecht won sinds die ploeg in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie nog nooit in het SolarUnie Stadion. Op 24 februari 2017 werd er nog wel een punt geoogst (1-1, Maarten Peijnenburg maakte het Utrechtse doelpunt), maar op 16 februari 2018 en 21 december 2019 bleven de punten in Helmond; in beide gevallen werd het 2-0.

Weerzien met Karim Loukili
Eén van de sterkhouders dit seizoen bij Helmond Sport is Karim Loukili. De aanvaller, met 9 treffers samen met Lance Duijvestijn clubtopscorer van de Brabanders, speelde ruim vijf jaar voor FC Utrecht, respectievelijk in de teams Onder 17, Onder 19 en Jong. Mede dankzij zijn impulsen maakte Helmond Sport in de laatste maanden van 2020 en de eerste maanden van 2021 een opmars door, maar het team van Wil Boessen heeft de afgelopen vier partijen verloren; een 0-7 nederlaag tegen NEC incluis.

Live verslag via Twitter, flitsen in schakelprogramma ESPN
Op de hoogte blijven van de verrichtingen van Jong FC Utrecht in het SolarUnie Stadion? Dat kan door middel van het wedstrijdverslag op het Twitterkanaal van FC Utrecht. Daarnaast zijn in het schakelprogramma Voetbal Op Vrijdag op ESPN flitsen te zien van het uitduel met de Helmonders.