Jong FC Utrecht aan de bak in Kralingen

12 maart 2021

Ploeg van trainer/coach Ab Plugboer vanavond (vrijdag) in actie tegen Excelsior.

Excelsior-uit. Dat is de sportieve uitdaging die voor Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) op de rol staat. Het duel tussen de Kralingers en de talentenploeg van trainer/coach Ab Plugboer begint in Rotterdam om 18.45 uur.

Drie doelpunten maakte Jong FC Utrecht in de eerdere onderlinge ontmoeting dit seizoen tegen Excelsior, en dat bleken er precies voldoende voor drie punten. Binnen vijftig minuten was op een koude decemberavond op Zoudenbalch het verschil gemaakt door de talenten uit de Domstad. Odysseus Velanas, Jeredy Hilterman en Hicham Acheffay sloegen toe; de treffers van Abdallah Aberkane en Eliás Már Ómarsson hadden voor de puntenverdeling geen gevolgen meer: 3-2.

Twee onderlinge ontmoetingen
Een primeur was dat, die 3-2 overwinning van Jong FC Utrecht op Excelsior. Het was namelijk voor het eerst dat de talentenploeg uit Utrecht de Kralingers in de Keuken Kampioen Divisie versloeg. Daar moet dan wel meteen bij worden vermeld: het was ook pas de tweede keer dat beide teams elkaar in die competitie troffen. Het eerste onderonsje, in het Van Donge & De Roo Stadion, eindigde in 2-0 in het voordeel van de Zuid-Hollanders. Dat was tijdens de eerste speelronde van de jaargang 2019/2020; een seizoen dat niet zou worden afgemaakt, een jaargang ook waarin de wedstrijd Jong FC Utrecht – Excelsior niet werd gespeeld.

Tien versus vijftien
Van de laatste vier partijen die het Excelsior van Marinus Dijkhuizen speelde, gingen er drie verloren. In die reeks bleken Roda JC Kerkrade, MVV Maastricht en Almere City FC te sterk voor de Rotterdammers, die tegen Jong Ajax wel voor een stunt zorgden door met 5-1 te winnen. Excelsior staat nu op plaats 10 in de Keuken Kampioen Divisie en heeft 33 punten. Dat zijn er vijf meer dan Jong FC Utrecht, dat de vijftiende positie inneemt op de ranglijst.

Live updates via Twitter en Instagram Stories
Vanuit het Van Donge & De Roo Stadion houdt FC Utrecht je op de hoogte van de ontwikkelingen bij het uitduel van de beloftenploeg door middel van live updates via Twitter en Instagram Stories. Bovendien wordt de wedstrijd rechtstreeks uitgezonden door ESPN op ESPN 4 en ESPN Extra. De uitzending begint om 18.35 uur met voorbeschouwingen van Dijkhuizen en Plugboer, voordat tien minuten later het duel aanvangt.