Jelle Goes vertrekt naar Israël

08 maart 2021

Manager Academie FC Utrecht gaat aan de slag bij Israëlische voetbalbond.

Manager Academie Jelle Goes vertrekt bij FC Utrecht. Goes gaat vanaf 15 mei aan de slag als technisch directeur van de Israëlische voetbalbond.

“Jelle heeft met de Academie de afgelopen jaren goede stappen gezet, en de jeugdopleiding gebracht tot het niveau waar we nu staan”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Het basisniveau van de opleiding is onder zijn leiding gegroeid en met alle bovenbouwteams spelen we in de top van Nederland. Ook met Jong FC Utrecht zijn we verder gaan bouwen en zien we ontwikkeling van de spelers. Daarnaast heeft Jelle een belangrijke rol gespeeld in het intensiveren van de samenwerking met de RAC-clubs en het opzetten van de pre-academies.

We hebben bij zijn aantreden bewust gekozen voor een termijn van drie jaar, om echt te kunnen bouwen met de Academie en deze naar een volgend level te brengen. Echter wisten we ook van de ambities van Jelle om in andere functies in de voetbalwereld te fungeren. We waren in gesprek met Jelle over de toekomst, waarin hij transparant is geweest over de interesse van de Israëlische voetbalbond. Jelle heeft bij ons aangegeven voor deze kans te willen gaan. Wij wensen hem daar uiteraard alle succes bij en danken hem voor zijn inzet bij FC Utrecht en de jeugdopleiding in het bijzonder”, sluit Zuidam af.

“De afgelopen jaren hebben we de geweldige stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van de (toekomstige) talenten en trainers bij de Academie”, aldus Jelle Goes. “Ik ben dankbaar dat ik in mijn functie als Manager Academie hieraan een grote bijdrage heb kunnen leveren. Ik kijk terug op een mooie periode en een fijne samenwerking met Jordy, de trainers en de overige stafleden. Ik ga me vanaf 15 mei richten op de ontwikkeling van het voetbal in Israël.”

FC Utrecht hoopt op korte termijn meer te kunnen melden over de invulling van de portefeuille van Goes.