Inhaalduel: Jong FC Utrecht ontvangt FC Dordrecht

02 maart 2021

Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint vanavond (dinsdag) om 18.45 uur.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (dinsdag) de Keuken Kampioen Divisie-inhaalwedstrijd tegen FC Dordrecht. Het duel begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 18.45 uur.

De Utrechtse beloftenploeg was onfortuinlijk, afgelopen vrijdag. Na een ware kansenregen voor Jong FC Utrecht in ’s-Hertogenbosch viel daar niet de verdiende gelijkmaker, maar breidde FC Den Bosch de marge uit naar 2-0, om kort erna ook nog voor de 3-0 te tekenen. Daarmee was de zesde nederlaag op rij een feit voor de Domstedelingen.

Stunt
FC Dordrecht zorgde tijdens de afgelopen speelronde voor een stunt door het in puike vorm verkerende Helmond Sport te kloppen. Het werd 2-1 voor de nummer voorlaatst van het klassement, die twee speelrondes eerder ook al de volle buit pakte op bezoek bij Jong Ajax (1-2).

Tiende keer
Voor de tiende keer staan Jong FC Utrecht en FC Dordrecht in de Eerste Divisie tegenover elkaar. Waar de Utrechtse beloften drie van de eerste vier onderonsjes met de Dordtenaren nog verloren, daar wonnen de talenten uit de Domstad juist vier van de laatste vijf ontmoetingen met de Zuid-Hollanders. En in de meeste gevallen ook nog met ruime cijfers; naast een 1-2 uitoverwinning ook een 2-5 zege in Dordrecht en een 4-1 score op eigen veld. En, eerder dit seizoen: 0-3 in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Toen werden de Utrechtse doelpunten gescoord door Jeredy Hilterman (2) en Justin Lonwijk.

Updates via Twitter, rechtstreekse uitzending op ESPN
Via updates op Twitter houdt FC Utrecht je op de hoogte over het verloop van Jong FC Utrecht – FC Dordrecht. Die wedstrijd wordt bovendien live uitgezonden door ESPN. De uitzending, inclusief voorbeschouwingen van Jong FC Utrecht’s trainer/coach Ab Plugboer en FC Dordrecht-oefenmeester Jan Zoutman, begint om 18.35 uur. Tien minuten later is de aftrap.