Hake: 'Met veel energie en dynamiek het initiatief nemen'

05 maart 2021

Vooruitblikken op RKC Waalwijk-uit met Hoofdtrainer René Hake.

FC Utrecht is er alles aan gelegen om voor de tweede keer in een tijdsbestek van dik twee weken een goed resultaat te boeken in Noord-Brabant. In aanloop naar de uitwedstrijd van morgen (zaterdag) tegen RKC Waalwijk spraken we met Hoofdtrainer René Hake.

“Wij zijn met zijn allen schuldig aan het feit dat we ons afgelopen zaterdag slecht gepresenteerd hebben”, vatte Hake, terugblikkend op de 0-1 thuisnederlaag van vorig weekend tegen FC Emmen, samen. “We konden er niet kort genoeg op zitten en lieten de tegenstander voetballen. Dat was één van de grootste kwaliteiten in de wedstrijden ervoor, dat we de tegenstander juist zelf goed onder druk zetten en niet aan het voetballen lieten komen en zelf defensief niet in de problemen kwamen.”

“RKC Waalwijk is een ploeg die graag wil voetballen. Dat moeten we niet toelaten”, aldus Hake over de partij in het Mandemakers Stadion. “We moeten morgen een FC Utrecht zien dat vanaf minuut één RKC Waalwijk op een goede manier onder druk zet en zelf het initiatief neemt om te voetballen en dat met veel energie en dynamiek doet.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing op RKC Waalwijk - FC Utrecht: