Gelijkspel in oefenduel

09 maart 2021

FC Utrecht en RKC Waalwijk in balans op Sportcomplex Zoudenbalch: 1-1.

In een vriendschappelijke wedstrijd speelde FC Utrecht vanmiddag (dinsdag) gelijk tegen RKC Waalwijk. In een partij waarin aan beide kanten er voornamelijk speelminuten waren voor voetballers die afgelopen weekend niet of slechts kort in actie kwamen, namen de Brabanders na een kwartier de leiding via een afstandschot van James Efmorfidis. Derensili Sanches Fernandes bepaalde de eindstand op 1-1.

Hij kijkt, ziet zijn kans schoon en schiet. Urby Emanuelson probeert halverwege de tweede helft vanaf eigen helft keeper Etienne Vaessen van RKC Waalwijk te passeren. De goalie is erop bedacht, de bal eindigt in zijn handen. Een glimlach op het gelaat van de FC Utrecht-routinier. ‘Dat was wat geweest’, zie je hem denken.

Kansen voor de Domstedelingen
Het schot van de middenvelder komt in een fase van de wedstrijd waarin de Utrechters de nodige kansen krijgen. Niet veel na zijn poging vanaf een meter of zestig, komt Emanuelson op de rand van de zestien ook tot een schot. Die bal gaat over. Sylian Mokono waagt ook twee keer een poging en ook Odysseus Velanas neemt Vaessen onder vuur. Dat gebeurt allemaal als het 1-1 staat; een score die de eindstand blijkt te zijn.

Efmorfidis klopt Nijhuis
Het openingsdoelpunt komt van de voet van James Efmorfidis. De middenvelder van RKC Waalwijk haalt na een kwartier spelen vanaf een meter of dertig verwoestend uit. De bal eindigt buiten bereik van sluitpost Thijmen Nijhuis in het net: 0-1. Het is met die stand ook dat beide teams gaan rusten. Een score die, gelet op de kansenverhouding in de eerste helft, verdiend is. RKC Waalwijk komt tot meer mogelijkheden en is via onder anderen Efmorfidis en Sylla Sow nog gevaarlijk, maar in beide gevallen treedt Nijhuis accuraat op.

Invaller Sanches Fernandes koelbloedig
In de tweede helft is FC Utrecht de bovenliggende partij en al vrij snel resulteert dat in de gelijkmaker. Oog in oog met Vaessen blijft Derensili Sanches Fernandes kalm. De invaller schuift de bal tussen de benen van de keeper door binnen: 1-1.

Zondag: Vitesse-thuis
Zondag komt FC Utrecht weer in actie. Die dag staat er een Eredivisiethuiswedstrijd tegen Vitesse op de rol. Het treffen met de Arnhemmers begint in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur.

FC Utrecht - RKC Waalwijk 1-1 (0-1)
16 James Efmorfidis 0-1
56 Derensili Sanches Fernandes 1-1

Gele kaarten: Davy van den Berg (FC Utrecht), Sebbe Augustijns, Lars Nieuwpoort (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Thomas Hardeman. 

Opstelling FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Giovanni Troupée, Emil Bergström (63. Ruben Kluivert), Benaissa Benamar, Django Warmerdam (63. Sylian Mokono); Davy van den Berg (63. Raymond Huizing), Urby Emanuelson, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (46. Tim Pieters), Jeredy Hilterman (46. Djevencio van der Kust), Eljero Elia (25. Derensili Sanches Fernandes, 83. Mark Pabai).

Opstelling RKC Waalwijk:
Mike Grim (46. Etienne Vaessen); Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Lars Nieuwpoort, Thierry Lutonda; Hans Mulder (46. Yassin Oukili), James Efmorfidis, Sebbe Augustijns; Cyril Ngonge, Vitalie Damascan (63. David Min), Sylla Sow.