De actie van Bart Ramselaar is goed, de voorzet op maat. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft vindt de Amersfoorter zijn ploeggenoot Gyrano Kerk, die van dichtbij de bal achter keeper Remko Pasveer werkt. FC Utrecht neemt de leiding tegen Vitesse: 1-0. 

Darfalou maakt nog voor de rust gelijk
Het is een voorsprong die in een waterkoud Stadion Galgenwaard maar kort op het bord staat. Drie minuten nadat Kerk de score heeft geopend, is Oussama Darfalou trefzeker. De spits van Vitesse wint een kopduel en stuurt de bal richting de hoek van het door Eric Oelschlagel verdedigde doel. Via de binnenkant van de paal gaat het leer tegen de touwen: 1-1.

Vitesse maakt in vierde kwartier verschil
In het eerste kwartier van de tweede helft neemt Vitesse de leiding, om de marge met de Utrechters vervolgens ook nog eens te verdubbelen. Darfalou is het die in de tiende minuut van het tweede bedrijf de 1-2 scoort, door een penalty te benutten. En drie minuten later is Maximilian Wittek voor het eerst dit seizoen trefzeker namens de Arnhemmers. Met wat zijn 27ste doelpoging van de jaargang is, tekent de Duitser voor de 1-3. 

Aansluitingstreffer blijft uit
FC Utrecht krijgt in het laatste halfuur van de wedstrijd de nodige kansen waarmee het zichzelf terug in de wedstrijd kan knokken. Maar of het nu een schot van Ramselaar (redding Pasveer), een poeier van Django Warmerdam (over), een lobje van Jeredy Hilterman (naast) of schoten van Mahi (over, naast) zijn: de aansluitingstreffer blijft uit.  

Zaterdag: Fortuna-uit
De volgende Eredivisiepot voor FC Utrecht: Fortuna Sittard-uit. Zaterdag gaat de FC uit de Domstad op bezoek bij de Limburgers. Het duel in Sittard begint die dag om 16.30 uur. 

FC Utrecht - Vitesse 1-3 (1-1)
41. Gyrano Kerk 1-0
44. Oussama Darfalou 1-1
54. Oussama Darfalou (strafschop) 1-2
57. Maximilian Wittek 1-3

Gele kaarten: Adam Maher, Mimoun Mahi, Eric Oelschlägel, Willem Janssen (FC Utrecht), Maximilian Wittek, Loïs Openda, Daan Huisman, Thomas Bruns (Vitesse).

Rode kaart: 82. Riechedly Bazoer (Vitesse, twee keer geel).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (65. Othmane Boussaid), Sander van de Streek (85. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk, Mimoun Mahi, Bart Ramselaar (65. Jeredy Hilterman). 

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Jacob Rasmussen; Eli Dasa (84. Dominik Oroz), Sondre Tronstad, Maximilian Wittek, Patrick Vroegh, Loïs Openda (66. Thomas Bruns); Armando Broja (71. Daan Huisman), Oussama Darfalou (84. Tomás Hájek).