FC Utrecht in de Wijk in Bunnik en Zeist

19 maart 2021

Eredivisionist uit Domstad gaat op jeugd gericht project uitrollen in nabijgelegen gemeenten.

FC Utrecht wordt met FC Utrecht in de Wijk actief in de gemeente Bunnik en de gemeente Zeist. Dat is het resultaat van convenanten die de FC uit de Domstad heeft afgesloten met respectievelijk gemeente Bunnik/Bunnik Beweegt alsmede gemeente Zeist/Sportief Zeist/MeanderOmnium.

FC Utrecht in de Wijk is een project dat is gericht op de jeugd, met als doel die groep meer te laten bewegen en daarmee bij te dragen aan hun de persoonlijke ontwikkeling. In het project worden op een speelse manier thema’s zoals gezondheid en respect bij de kinderen onder de aandacht gebracht.

“We zijn erg trots op deze samenwerking”, zegt wethouder Jocko Rensen van de gemeente Bunnik. “We willen de band tussen FC Utrecht en Bunnik hiermee graag extra benadrukken.”

“We kijken erg uit naar FC Utrecht in de wijk in onze gemeente”, aldus wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist. “We zijn trots op deze coöperatie en het feit dat die op een snelle en goede manier tot stand is gekomen.”

Aan de hand van een divers sport- en beweegaanbod, dat mede wordt verzorgd door de lokale sportaanbieders – in Bunnik is dat Bunnik Beweegt, in Zeist is dat Sportief Zeist – is FC Utrecht voortaan wekelijks te vinden in diverse (kracht)wijken in deze gemeenten, en ook in andere plaatsen in de provincie Utrecht. FC Utrecht, de betrokken gemeenten en de aangesloten sportaanbieders zijn ervan overtuigd dat ze samen een stevige bijdrage kunnen leven aan een vitale samenleving.