Dik verdiende driepunter voor beloftenploeg

02 maart 2021

Jong FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch te sterk voor FC Dordrecht: 3-1.

Jong FC Utrecht heeft de zoete smaak van een overwinning weer mogen proeven. De ploeg van trainer/coach Ab Plugboer was vanavond (dinsdag) op Sportcomplex Zoudenbalch met 3-1 te sterk voor FC Dordrecht.

Aanvalsgolf na aanvalsgolf. Kans na kans. Maar de marge van twee treffers, die blijft maar op het scorebord van Sportcomplex Zoudenbalch staan. En zo ontdoet Jong FC Utrecht zich in de loop van de tweede helft niet definitief van FC Dordrecht, dat blijft mikken op een tegenstoot die de aansluitingstreffer oplevert - en wie weet wat er dan nog volgt. Die aansluitingstreffer, die komt er ook. Twintig minuten voor tijd is het Naoufal Bannis die vanaf de strafschopstip Maarten Paes klopt: 2-1.

Felbegeerde en dik verdiende driepunter
Maar verder dan dat laten de Domstedelingen het niet komen. Integendeel: ze blijven onverminderd de weg naar het Dordtse doel zoeken en vinden en een kleine tien minuten voor het einde van de partij levert dat de op dat moment bevrijdende derde Utrechtse treffer op. Mohamed Mallahi is zijn bewakers alles behalve voor het eerst die avond weer eens te snel af en schiet hard en hoog raak: 3-1. Pot beslist, danspasjes en big smiles te zien op het veld. Blijft afgelopen vrijdag voor Jong FC Utrecht een beloning tegen FC Den Bosch nog achterwege, nu, tegen nummer voorlaatst FC Dordrecht, krijgt de equipe van Plugboer wel waar die recht op heeft: een driepunter.

Lottin opent de score
De basis daarvoor wordt in de eerste helft gelegd. Albert Lottin maakt na twintig minuten spelen de openingstreffer. De Fransman rukt op met de bal aan de voet en schiet. Zijn inzet is de Ierse Belg onder de FC Dordrecht-lat, Liam Bossin, te machtig: 1-0 voor Jong FC Utrecht.

Hilterman maakt de 2-0
Een kwartier later schalt de goaltune alweer uit de boxen aan de Koningsweg. Dan is het Jeredy Hilterman die weliswaar zijn genomen strafschop gekeerd ziet worden door Bossin, maar in de rebound vervolgens wel trefzeker is. De vijftiende goal van dit seizoen van Hilterman, de tweede van deze avond van Jong FC Utrecht: 2-0.

Velanas bereikt als eerste mooie mijlpaal
Die penalty, overigens, wordt gegeven na een overtreding van Thomas Poll op Hilterman. De captain van de Utrechtse beloftenploeg krijgt de bal op dat moment van Odysseus Velanas, die met een steekpass op maat een scoringskans creëert. Zo geeft Velanas zijn jubileum extra glans, want een jubileum, dat is het: de Zeistenaar speelt tegen FC Dordrecht voor de honderdste keer een Eerste Divisie-wedstrijd namens Jong FC Utrecht. Hij is de eerste speler die die mijlpaal bereikt. Voor de liefhebbers, de top 5 wordt vervolledigd door Hilterman (86 wedstrijden), Mallahi (85 duels), Sylla Sow (81 partijen) en Tim Brinkman (77 optredens in de Eerste Divisie namens de Utrechtse beloftenploeg.

Plugboer: 'Goed voor het teamproces dat we wonnen'
“Het is fijn dat je van die hatelijke nul af bent”, zei trainer/coach Ab Plugboer van Jong FC Utrecht na de wedstrijd, doelend op een serie van nederlagen. “We hebben de eerste twee partijen na de winterstop gewonnen, maar daarna zes duels op rij niet meer. Dan is het goed voor het teamproces dat we nu wel winnen.” De oefenmeester vervolgde: “Ik vind dat we in het druk zetten vanavond enorm agressief te werk gingen, van begin tot eind. Daarnaast zochten we aan de bal goed de diepte in ons spel, waardoor we heel vaak in de eindfase kwamen.”

Vrijdag: MVV-thuis
Vrijdag gaat de strijd om de punten in de Keuken Kampioen Divisie weer verder voor Jong FC Utrecht, dat die dag MVV Maastricht ontvangt. Het duel met de Limburgers begint op Sportcomplex Zoudenbalch dan om 18.45 uur en wordt door de Utrechters de derde match in een tijdsbestek van acht dagen.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 3-1 (2-0)
20. Albert Lottin 1-0
38. Jeredy Hilterman 2-0
71. Naoufal Bannis (strafschop) 2-1
83. Mohamed Mallahi 3-1

Bijzonderheid: 38. Jeredy Hilterman (Jong FC Utrecht) mist strafschop.

Gele kaarten: Djevencio van der Kust (Jong FC Utrecht), Thomas Poll, Ozgür Aktas (FC Dordrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark Pabai, Ruben Kluivert, Rida El Barjiji (82. Gabriel Culhaci), Djevencio van der Kust; Albert Lottin (34. Raymond Huizing), Davy van den Berg (46. Yuya Ikeshita), Odysseus Velanas (64. Derensili Sanches Fernandes); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Tim Pieters.

Opstelling FC Dordrecht:
Liam Bossin; Dehnino Muringen (46. Bradley Vliet), Ozgür Aktas, Devon Koswal, Thomas Poll (46. Julian Hobbel); Adnan Ugur, Kevin Jansen, Jari Schuurman, Richie Musaba; Naoufal Bannis, Nikolas Agrafiotis (46. Mathis Suray).