Derde pot in acht dagen voor beloften: MVV-thuis

05 maart 2021

Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen MVV Maastricht.

Voor de derde keer in een tijdsbestek van acht dagen is het matchday voor Jong FC Utrecht. Na duels met FC Den Bosch (vorige week vrijdag) en FC Dordrecht (afgelopen dinsdag) staat de beloftenploeg van trainer/coach Ab Plugboer vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch tegenover MVV Maastricht. Het Keuken Kampioen Divisie-duel met de Limburgers begint om 18.45 uur.

Gebalde vuisten en big smiles afgelopen dinsdag op Sportcomplex Zoudenbalch, waar Jong FC Utrecht met 3-1 te sterk was voor FC Dordrecht en daarmee een einde maakte aan een reeks van zes nederlagen. Namens de Domstedelingen kwamen Albert Lottin, Jeredy Hilterman en Mohamed Mallahi tot scoren tegen de Dordtenaren. “Het is goed voor het teamproces dat we nu winnen”, vertelde Plugboer na afloop van de partij.

Winst in De Geusselt
Winnen, dat deed Jong FC Utrecht eerder dit jaar ook al tegen MVV Maastricht. In De Geusselt werd het op 8 januari 0-2 dankzij doelpunten van Hilterman en Odysseus Velanas. Het was de tweede keer sinds Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie speelt dat van De Sterrendragers werd gewonnen. Op 20 oktober 2017 lukte dat de talenten uit de Domstad voor het eerst. Toen, in Stadion Galgenwaard, maakte Nick Venema met twee treffers het verschil namens de Utrechters: 2-1.

Hilterman zit Venema op de hielen
Captain en teamtopscorer Jeredy Hilterman van Jong FC Utrecht maakte afgelopen dinsdag in de 3-1 zege op FC Dordrecht zijn vijftiende doelpunt van dit seizoen. Daarmee heeft de spits een teamrecord in het vizier. Dat staat nu nog op naam van Nick Venema. Hij is de enige die, sinds Jong FC Utrecht in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie, in één jaargang tot meer doelpunten kwam dan Hilterman dit seizoen. Venema vond in de jaargang 2018/2019 als speler van Jong FC Utrecht namelijk zestien keer de weg naar het net. Hilterman zit Venema dus op de hielen.

MVV Maastricht in goede vorm
Het MVV Maastricht van Darije Kalezic heeft de smaak de laatste weken goed te pakken. De Limburgers wonnen drie van de laatste vier wedstrijden en legden het in die serie alleen met het kleinst mogelijke verschil af tegen promotiekandidaat De Graafschap. De laatste drie keer dat De Sterrendragers een uitpartij speelden, gingen ze wel steeds onderuit. Naast de 1-0 nederlaag in Doetinchem tegen De Graafschap leverden ook de trips naar Leeuwarden (2-0 verlies van SC Cambuur) en Deventer (3-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles) niets op voor de Maastrichtenaren.

Live updates via Twitter, ESPN zendt duel uit
Je kunt door middel van live updates op het Twitterkanaal van FC Utrecht op de hoogte blijven van de stand van zaken bij Jong FC Utrecht – MVV Maastricht. Die wedstrijd wordt bovendien rechtstreeks uitgezonden door ESPN. De aftrap is om 18.45 uur en tien minuten eerder begint de uitzending, met voorbeschouwingen van Plugboer en Kalezic.