Beloftenploeg onderuit in Kralingen

12 maart 2021

Jong FC Utrecht verliest met 2-0 van Excelsior.

Het Van Donge & De Roo Stadion was vanavond het strijdtoneel voor de ontmoeting tussen Jong FC Utrecht en Excelsior. Door doelpunten van Joël Zwarts en Reuven Niemeijer verliezen de Domstedelingen met 2-0.

Een kleine tien minuten na rust zoekt Excelsior direct de aanval. De Kralingers komen met een 1-0 ruststand uit de kleedkamer en zijn direct op zoek naar een treffer. Brandon Ormonde Ottewill stoomt op aan de linkerflank. De 25-jarige linksback kapt en creëert ruimte om een schot af te vuren op het doel van Jong FC Utrecht. De poging van Ormonde Ottewil wordt in eerste instantie gekeerd door Paes. De rebound wordt binnengetikt door Reuven Niemeijer. De einduitslag verschijnt op het scorebord: 2-0.

Openingstreffer
Het zijn de gastheren die vanavond op voorsprong komen. Na tien minuten eindigt een lange bal bij Reuven Niemeijer, die op zijn beurt Ahmad Mendes Moreira bedient. De aanvaller van Excelsior vindt de doorgelopen Joël Zwarts. De 21-jarige spits van de Rotterdamse voetbalploeg blijft koelbloedig en rond af. De Kralingers komen als eerste op voorsprong: 1-0.

Reddingen Paes
De tweede treffer van Excelsior hangt in de lucht. Echter weten de Rotterdammers slechts één keer doelman Maarten Paes te passeren voor het rustsignaal. Paes, die belangrijk is voor de beloftenploeg, weet meerdere inzetten van Excelsior te keren. Bij de kopbal van Zwarts moet de goalie van Jong FC Utrecht de bal uit de bovenhoek tikken. Ook de poging van Ormonde Ottewill, die de bal laag in de korte hoek wilt schieten, wordt door Paes keurig uit zijn doel gewerkt. Het keeperswerk van de 22-jarige doelman zorgt ervoor dat de ruststand bij 1-0 blijft, en houdt hiermee zijn ploeg in de wedstrijd.

Ab Plugboer
“Ik vond dat we heel snel te ver achteruit stonden waardoor de ruimtes tussen de linies te groot waren om Excelsior onder druk te krijgen”, zo begint hoofdtrainer Ab Plugboer zijn nabeschouwing. “Het drukzetten hadden wij ook niet goed voor elkaar door hun positiewisselingen op het middenveld. Maar ik vond ook dat wij te langzaam de linies compact hielden, daardoor werd het speelveld te groot. Als wij de bal hadden, want in de eerste helft hadden we ook momenten waarin we wel goed de druk erop hadden, dan waren we de bal te snel kwijt. Dat zijn twee zaken waardoor je een wedstrijd speelt zoals vanavond.”

Jong PSV
De mannen van hoofdtrainer Ab Plugboer moeten de knop alweer snel omzetten. De beloftenploeg van FC Utrecht speelt aankomende maandag het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie. Die dag is Sportcomplex Zoudenbalch het strijdtoneel voor het duel met de beloftenploeg van PSV. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt voor dit beloftenonderonsje.

Excelsior - Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
11. Joël Zwarts 1-0
53. Reuven Niemeijer 2-0

Gele kaarten: Julian Baas (Excelsior)