Beloftenclash: Jong FC Utrecht ontvangt Jong PSV

15 maart 2021

Talententeams van Eredivisionisten vanavond (maandag) tegenover elkaar op Zoudenbalch.

Sportcomplex Zoudenbalch is vanavond (maandag) het decor van een beloftenclash. Jong FC Utrecht ontvangt Jong PSV. De Keuken Kampioen Divisie-partij begint aan de Koningsweg in Utrecht om 20.00 uur.

Verliezen in een uitwedstrijd tegen een team dat de ambitie heeft aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie mee te doen. Het overkwam afgelopen vrijdag Jong FC Utrecht en Jong PSV. De Domstedelingen trokken in Rotterdam tegen Excelsior aan het kortste eind, de Eindhovenaren vingen in Nijmegen tegen NEC bot. Nog een overeenkomst: beide duels eindigden in 2-0.

‘Te ver achteruit’
“Ik vond dat we heel snel te ver achteruit stonden, waardoor de ruimtes te groot waren om Excelsior onder druk te krijgen”, legde trainer/coach Ab Plugboer van Jong FC Utrecht vrijdagavond in Kralingen de vinger op de zere plek.

Remise op De Herdgang
Eerder dit seizoen eindigde het onderonsje tussen het als zestiende geklasseerde Jong FC Utrecht en de nummer zeventien van de ranglijst Jong PSV in 1-1. In Eindhoven opende Djevencio van der Kust namens de Utrechters de score en deed Mathijs Tielemans namens de Brabanders wat terug.

Twee thuiszeges
De vorige twee keer dat Jong FC Utrecht het op eigen veld opnam tegen Jong PSV, leverde dat winst op voor de Domstedelingen. Vorig seizoen werd het 3-0 en waren Rayan El Azrak, Christopher Mamengi en Mark Pabai de doelpuntenmakers. Een jaargang eerder eindigde het beloftenonderonsje in 3-2 en waren namens de Utrechters Nick Venema (twee maal) en Jeredy Hilterman trefzeker. De algehele onderlinge balans tussen Jong FC Utrecht en Jong PSV is sinds de Utrechters in 2016/2017 toetraden tot de Eerste Divisie nog wel in Eindhovens voordeel. Tegenover twee Utrechtse overwinningen staan vijf Jong PSV-zeges. Het gelijke spel van eerder dit seizoen was de eerste remise tussen beide talententeams in de Eerste Divisie.

Live updates via Twitter en Instagram Stories
Van de ontwikkelingen bij de wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong PSV kun je op de hoogte blijven via Twitter en Instagram Stories. Op beide kanalen doet FC Utrecht verslag van de beloftenclash.