Beloften doen zichzelf tekort in Helmond

19 maart 2021

Jong FC Utrecht verliest met 2-1 van Helmond Sport.

De beloftenploeg van FC Utrecht deed zichzelf vanavond (vrijdag) tekort in Helmond. Daar verloor het team van trainer/coach Ab Plugboer, ondanks een veldoverwicht en een flink aantal kansen en doelpogingen, in het SolarUnie Stadion met 2-1 van Helmond Sport.

In de persoon van Djenairo Daniels komt er met nog een half uur te spelen een verse kracht in de punt van de aanval van Jong FC Utrecht, ter vervanging van Jeredy Hilterman. En in de slotfase brengt trainer/coach Ab Plugboer ook de spitsen Aurelio Oehlers en Mees Rijks, respectievelijk als vervangers van de verdedigers Mark Pabai en Ruben Kluivert. Maar wat Jong FC Utrecht ook probeert in het SolarUnie Stadion, en hoeveel aanvallende troefkaarten er ook op tafel worden gelegd: een nederlaag afwenden, dat mislukt.

Mallahi kopt raak
Het ziet er na 57 minuten spelen in Helmond nochtans niet slechts uit voor Jong FC Utrecht. Op aangeven van Mark Pabai heeft Mohamed Mallahi met een kopbal dan de gelijkmaker gescoord (1-1) en gelet op het spelbeeld is er dan volop perspectief op een goed resultaat voor de Domstedelingen. Het zijn namelijk de Utrechters die in Noord-Brabant het beste van het spel hebben en ook de meeste en beste kansen krijgen.

Vereijken twee keer trefzeker
Maar Helmond Sport gaat kiener om met haar mogelijkheden. Sander Vereijken is twee keer trefzeker; eenmaal halverwege de eerste helft met een kopbal (1-0), en eenmaal na een uur spelen met een schot van een meter of 25, dat door Thijmen Nijhuis nog wel wordt aangeraakt, maar niet kan worden tegengehouden: 2-1.

Volop kansen
En zo koopt Jong FC Utrecht niet veel voor het feit dat het in Helmond via Tim Pieters (schot, een decimeter of twee naast), Hilterman (schot op de paal), Mallahi (kopbal, over), nogmaals Mallahi (schot, over), Raymond Huizing (schot, gered door keeper Stijn van Gassel van Helmond Sport), weer Mallahi (schot, naast), andermaal Hilterman (vrije trap, over), Rida El Barjiji (schot, over) en Derensili Sanches Fernandes (schot, over) met de regelmaat van de klok in kansrijke positie komt.

Meissen maakt debuut
Voor Rick Meissen zal Helmond Sport - Jong FC Utrecht een wedstrijd zijn om, ondanks de nederlaag, niet snel meer te vergeten. De 19-jarige verdediger staat in de basis bij de Utrechters en maakt in het SolarUnie Stadion zijn debuut in de beloftenploeg en in het betaalde voetbal. 

Even adempauze
Na een aantal weken waarin de wedstrijden elkaar in hoog tempo opvolgden, krijgt Jong FC Utrecht nu even een adempauze. Op vrijdag 2 april staat de volgende match voor de Utrechtse beloftenploeg op de rol. Die dag gaan de talenten uit de Domstad op bezoek bij Telstar.

Helmond Sport - Jong FC Utrecht 2-1 (1-0)
21. Sander Vereijken 1-0
57. Mohamed Mallahi 1-1
60. Sander Vereijken 2-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Opstelling Helmond Sport: 
Stijn van Gassel; Joel Roeffen (37. Aaron Bastiaans), Guus Joppen, Alec van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs; Gaétan Bosiers, Lance Duijvestijn, Sander Vereijken; Arno van Kellegom, Jelle Goselink (66. Jordy Thomassen), Karim Loukili.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai (83. Aurelio Oehlers), Ruben Kluivert (88. Mees Rijks), Rick Meissen, Djevencio van der Kust; Raymond Huizing, Rida El Barjiji, Derensili Sanches Fernandes; Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman (61. Djenairo Daniels), Tim Pieters.