Met 3-1 won FC Utrecht eerder dit seizoen van RKC Waalwijk. In Stadion Galgenwaard vond Vitalie Damascan namens de bezoekers weliswaar de weg naar het net, maar zorgden treffers van Mimoun Mahi, Gyrano Kerk en Sander van de Streek ervoor dat de punten in Utrecht bleven.

De laatste keer dat FC Utrecht beide ontmoetingen met RKC Waalwijk in 1 jaargang won, was in het seizoen 2011/2012. Toen werd het 2-0 in Utrecht en 0-3 in Waalwijk.

De laatste 3 keer dat FC Utrecht op bezoek ging in het Mandemakers Stadion, moest het de punten achterlaten in Waalwijk. Vorig seizoen werd het 2-1 voor de geel-blauwen. Gyrano Kerk zette FC Utrecht nog op een 0-1 voorsprong, maar Sylla Sow en Darren Maatsen bepaalden de eindstand op 2-1.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie op bezoek bij RKC Waalwijk won, was op 21 april 2012. Het werd die dag 0-2 voor de Domstedelingen.

FC Utrecht werd afgelopen weekend geklopt door FC Emmen en door die 0-1 nederlaag kwam er een einde aan een serie van 5 partijen zonder verliesbeurt.

RKC Waalwijk is 5 Eredivisiewedstrijden ongeslagen. Dat is de langste reeks van de Waalwijkse club sinds die 6 partijen zonder verliesbeurt bleef in de periode november 2013-januari 2014.

FC Utrecht won 3 van de laatste 4 uitpartijen in de Eredivisie. De volle buit werd geoogst in Tilburg (0-6 tegen Willem II), Alkmaar (0-1 tegen AZ) en Emmen (2-3 tegen FC Emmen).

In de laatste 3 partijen die RKC Waalwijk speelde, hield de ploeg van trainer Fred Grim de nul. Het is voor het eerst sinds december 2004-januari 2005 dat de Brabanders daar in zijn geslaagd. De club noteerde in de Eredivisie 1 keer een langere reeks aan clean sheets: 5 stuks in de periode april-mei 1994.

FC Utrecht hield in de afgelopen 2 uitwedstrijden de nul.

RKC Waalwijk heeft in de Eredivisie in totaal 249 wedstrijden gewonnen. Alleen tegen Roda JC Kerkrade (18 stuks) en NAC Breda (eveneens 18) wonnen de Waalwijkers vaker dan tegen FC Utrecht: 16 maal.

In 14 wedstrijden incasseerde RKC Waalwijk dit seizoen de openingstreffer. Geen van die wedstrijden werd door de Waalwijkers uiteindelijk nog gewonnen; 4 keer gelijkspel, 10 nederlagen.

FC Utrecht stond dit seizoen in 13 wedstrijden op voorsprong. Van die 13 partijen verloren de Utrechters er uiteindelijk geen enkele.

Finn Stokkers is met 5 doelpunten op dit moment de clubtopscorer van RKC Waalwijk. De laatste spelers met meer dan 5 doelpunten in een heel Eredivisieseizoen namens de geel-blauwen waren Aurélien Joachim, Sander Duits en Romeo Castelen; ieder 6 doelpunten in de jaargang 2013/2014. De laatste Eredivisiegoal van Stokkers dateert van 22 december 2020.

Sander van de Streek is met 7 doelpunten op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Alleen in de seizoenen 2018/2019 (8 treffers) en 2017/2018 (10 goals) maakte hij meer doelpunten in de Eredivisie.

RKC Waalwijk’s Sylla Sow speelde namens FC Utrecht 1 wedstrijd in de Eredivisie.

Verdediger Mark van der Maarel van FC Utrecht staat op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO