Van de laatste 6 keer dat Vitesse op bezoek kwam in Stadion Galgenwaard als het een Eredivisiewedstrijd betrof, bleven de 3 punten 5 keer in de Domstad en werd het 1 maal gelijk. De laatste keer dat Vitesse kwam winnen aan het Herculesplein, was op 29 september 2012 (1-2).

FC Utrecht heeft dus een ongeslagen reeks van 6 partijen tegen Vitesse, in thuismatchen in de Eredivisie. Alleen tegen Sparta Rotterdam (14 stuks), ADO Den Haag (10), FC Twente (8), Fortuna Sittard (8) en PEC Zwolle (6) hebben de Utrechters een dergelijke ongeslagen thuisreeks lopen.

Van alle huidige Eredivisieteams wacht Vitesse alleen tegen AZ (10 partijen) en PSV (7 duels) ook minimaal 6 wedstrijden op een uitoverwinning.

Eerder dit seizoen moest FC Utrecht de punten aan Vitesse laten. Toen, op 12 januari in GelreDome, werd het 1-0 voor de Arnhemmers door een doelpunt van Danilho Doekhi.

Van de laatste 8 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde, ging er slechts 1 verloren. Alleen Ajax pakte in zijn laatste 8 Eredivisiewedstrijden meer punten (22 stuks) dan de Domstedelingen (19).

Vitesse won dit seizoen 15 van zijn 25 gespeelde Eredivisiewedstrijden. De laatste keer dat de Arnhemmers in een heel seizoen vaker wonnen in de Eredivisie, was in 2014/2015 onder leiding van Peter Bosz: 16 zeges.

FC Utrecht kwam dit seizoen in 14 wedstrijden in de Eredivisie op voorsprong en verloor geen enkele van al die partijen (9 zeges, 5 remises).

Vitesse ging onderuit in 5 van de laatste 7 uitmatchen. De ploeg van Thomas Letsch verloor de laatste 3 gespeelde uitduels. De laatste keer dat Vitesse in een Eredivisieseizoen 4 uitpartijen op rij verloor, was in de periode december 2012-februari 2013.

Met 8 treffers is Sander van de Streek op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Alleen in het Eredivisieseizoen 2017/2018 maakte hij meer doelpunten (namelijk: 10) dan deze jaargang.

In de laatste 7 Eredivisiewedstrijden hield Vitesse het doel niet meer schoon. In de eerste 18 competitieduels behaalden de Arnhemmers nog 9 keer een clean sheet.

Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht speelde in de Eredivisie 24 keer tegen Vitesse en scoorde tegen de Arnhemmers 7 maal. Tegen geen enkele andere club was Janssen in de Eredivisie vaker dan 5 keer trefzeker.

Armando Broja is de clubtopscorer van Vitesse op dit moment. Zijn doelpuntenteller staat op 9 treffers. Broja is de eerste speler uit Albanië met meer dan 8 goals in een Eredivisieseizoen.

Janssen speelde in totaal nu 183 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht en dat zijn er net zo veel als Marcel van der Net. Doet Janssen zondag mee tegen Vitesse, dan evenaart hij Robert Roest en Dave van den Bergh op plaats 14 in het klassement van spelers met de meeste Eredivisieduels voor FC Utrecht.

Vitessenaar Maximillian Wittek ondernam dit seizoen 27 doelpogingen maar scoorde nog niet. Alleen FC Emmen-verdediger Glenn Bijl waagde deze jaargang vaker een poging om te scoren, zonder het net te vinden: 28 keer.

Twee spelers van Vitesse kwamen in seizoen 2018/2019 uit voor FC Utrecht: Oussama Tannane (15 duels, 1 goal) en Riechedly Bazoer (12 partijen, 3 treffers).

Verdediger Mark van der Maarel van FC Utrecht staat op scherp. Bij Vitesse zijn Oussama Tannane, Matúš Bero en Enzo Cornelisse geschorst. Bovendien staan Riechedly Bazoer en Thomas Bruns op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO