De laatste 8 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard speelde? Geen enkele nederlaag voor de Domstedelingen! Maar wel: 5 overwinningen en 3 remises. De laatste keer dat de Utrechters onderuit gingen tegen de Fortunezen, dat was op 21 april 2000. De Limburgers, toen onder leiding van Bert van Marwijk, waren met 3-0 te sterk door doelpunten van Marco Heering, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah.

Fortuna Sittard-uit leverde voor FC Utrecht in 2 van de laatste 10 gevallen een overwinning op. De totale balans van de laatste 10 keer dat de Utrechters in Sittard tegen Fortuna speelden: 2 FC Utrecht-overwinningen, 4 remises en 4 zeges voor Fortuna Sittard.

Eerder dit seizoen kwam er geen winnaar uit de bus toen FC Utrecht en Fortuna Sittard elkaar in Stadion Galgenwaard troffen. Mimoun Mahi opende de score, Sebastian Polter bepaalde de eindstand op 1-1.

Fortuna Sittard wordt getraind door Utrechter en voormalig FC Utrecht-jeugdtrainer en assistent-coach Sjors Ultee. Sinds hij officieel werd aangesteld in Limburg, verzamelden alleen Ajax (36), AZ (35) en PSV (32) meer punten dan Fortuna Sittard: 31.

FC Utrecht won de laatste 3 uitwedstrijden in de Eredivisie. In 2021 verloor FC Utrecht buitenshuis alleen in Arnhem van Vitesse (1-0). Het is de Domstedelingen 2 keer gelukt om in de Eredivisie 4 uitduels op rij te winnen. Dat was in 1971 onder trainer Bert Jacobs en in 2019, toen Dick Advocaat voor de groep stond.

In uitwedstrijden is Fortuna Sittard dit seizoen succesvoller (20 punten) dan in thuisduels (14).

FC Utrecht verloor dit seizoen slechts 1 wedstrijd tegen een team uit het rechterrijtje. Dat was op eigen veld tegen FC Emmen (0-1).

Fortuna Sittard speelde dit seizoen tot nu toe 13 duels met ploegen uit het linkerrijtje en haalde uit al die partijen 5 punten: 1 zege, 2 gelijke spelen en 10 verliesbeurten.

Zian Flemming en Sebastian Polter zijn dit Eredivisieseizoen de clubtopscorers van Fortuna Sittard. Allebei waren ze 8 keer trefzeker. De laatste Fortuna Sittard-speler met dubbele cijfers in de Eredivisie was Ronald Hamming, die in het seizoen 2000/2001 11 keer scoorde.

FC Utrecht nam na elk van de 7 meest recente Eredivisie-uitpartijen in Limburg steeds minstens een punt mee terug naar de Domstad: 3 overwinningen, 4 maal een gelijkspel.

Sander van de Streek is de clubtopscorer van FC Utrecht en hij vond het net tijdens de laatste 3 uitwedstrijden die de FC speelde. Hij kan de vijfde FC Utrecht-speler worden die in 4 opeenvolgende uitduels van de club scoort na Leo van Veen (1978), Michael Mols (1996), Alexander Gerndt (2012) en Simon Gustafson (2019).

Een oude bekende in de gelederen van Fortuna Sittard: Leroy George. Hij speelde tussen 2007 en 2010 in totaal 73 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij 8 maal scoorde.

Bart Ramselaar is deze jaargang tot nu toe goed voor 4 goals en 4 assists. Hij droeg dus in directe zin bij aan 8 treffers. Zijn persoonlijke record op dat vlak staat op 9. In het seizoen 2015/2016 scoorde hij 4 keer voor FC Utrecht en bereidde hij 5 treffers voor.

Bij FC Utrecht staan Willem Janssen en Mark van der Maarel op scherp. Bij Fortuna Sittard geldt dat voor Martin Angha en Zian Flemming.

 

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO