Zuidam: 'We zijn heel enthousiast begonnen'

24 juni 2021

Deze keer aan het woord in Directie Donderdag: Technisch Directeur Jordy Zuidam.

Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht praat je bij over de stand van zaken op sportief vlak in de vijfde episode van de serie Directie Donderdag. Zuidam gaat deze keer in op onder meer de start van de voorbereiding, de doorstroom van talenten van de beloftenploeg naar de A-kern, de transfermarkt en de doelen en ambities voor de nieuwe jaargang.

“Een transferperiode is altijd intensief, ondanks dat we natuurlijk al in een vroeg stadion twee spelers (Anastasios Douvikas en Quinten Timber, red.) hadden gepresenteerd”, aldus Zuidam, die zag hoe het vlaggenschip van de FC gisteren (woensdag) de eerste veldtraining van de nieuwe jaargang afwerkte. “Tijdens de voorbereiding leg je de basis voor de start van de competitie. We zijn heel enthousiast begonnen. Iedereen is goed teruggekomen van vakantie en staat er goed op. Nu is het aan de staf en de spelers om zich klaar te maken voor de eerste competitiewedstrijd.”

“De doorstroom van talenten uit Jong FC Utrecht naar het eerste elftal is heel mooi. We hebben een aantal jongens die al vast zijn doorgeschoven, zoals een Fabian de Keijzer, Sylian Mokono, Christopher Mamengi en Davy van den Berg. Nu krijgen er ook weer nieuwe jongens de kans om mee te trainen en zichzelf te laten zien; jongens zoals Ruben Kluivert, Albert Lottin, Mohamed Mallahi en Jeredy Hilterman”, vervolgt de Technisch Directeur van FC Utrecht.

“Als de transfermarkt morgen zou sluiten, zijn we ervan overtuigd dat er een selectie staat waarmee we voor onze doelen en ambities kunnen spelen”, duidt Zuidam de kwalitatieve en kwantitatieve staat van de huidige spelerskern. “Maar natuurlijk is het nog lang tot 1 september en weet je niet wat er gaat gebeuren.”

Bekijk het volledige interview met Zuidam, die ook ingaat op de ambities en doelen voor het nieuwe seizoen, hier: