Zevenklapper in eerste oefenpot

30 juni 2021

FC Utrecht blaast KV Mechelen van het veld op Sportcomplex Zoudenbalch: 7-2.

FC Utrecht heeft flink huisgehouden in de eerste vriendschappelijke wedstrijd van de oefencampagne van de jaargang 2021/2022. KV Mechelen werd vanavond (woensdag) op Sportcomplex Zoudenbalch met 7-2 verslagen. En daarnaast waren er tal van kleine mijlpalen die werden bereikt.

Het scoreverloop van FC Utrecht - KV Mechelen is deze woensdag als het weer: het regent (doelpunten). De Belgen, afgelopen seizoen als zesde geklasseerd in de Jupiler Pro League, weten er in de Domstad twee te maken; een kwartier voor tijd in de eerste helft via Geoffry Hairemans, en een kwartier voor het einde van het tweede part van de match, via Hugo Cuypers. Maar die twee treffers staan in geen verhouding tot de lading aan doelpunten die FC Utrecht produceert: zeven stuks!

Binnen half uur drie goals
De eerste keer dat Yannick Thoelen de bal uit zijn net mag vissen, is precies 116 tellen nadat er is afgefloten aan de Koningsweg. Moussa Sylla bezorgt FC Utrecht een heel rappe voorsprong (1-0) en die wordt een dik kwartier later door Bart Ramselaar verdubbeld: 2-0. Nog voordat er een half uur speeltijd op de klok staat, is ook de derde Utrechtse goal een feit. Adrián Dalmau rondt na een prachtige aanval van dichtbij bekwaam af: 3-0.

Debuut voor Timber, Douvikas en Zagre
Die eerste twee treffers, die ziet Quinten Timber nog gescoord worden terwijl hij op het veld staat. Dalmau’s doelpunt bekijkt de aanwinst van FC Utrecht vanuit de tribune; hij maakt in deze oefenpartij 23 speelminuten. Een mooie mijlpaal, aangezien dat zijn eerste minuten zijn in het shirt van de Domstedelingen. In de tweede helft van de oefenmatch tikken Anastasios Douvikas en Arthur Zagre diezelfde mijlpaal aan; ook voor die aanwinsten is KV Mechelen-thuis hun eerste wedstrijd als speler van FC Utrecht. 

Balk en Kerk schieten met scherp
Douvikas en Zagre maken na de break hun opwachting. En dan staat er al een 4-1 stand op het bord, want vlak voor rust maakt Dalmau zijn tweede van de partij: 4-1. De tweede helft is amper twintig minuten bezig, of ook Remco Balk (5-1) en Gyrano Kerk (6-1) hebben de Mechelse defensie verschalkt.

Twee keer Cuypers
De laatste twee doelpunten van de partij, inmiddels in de stromende regen, komen op naam van KV Mechelen-spits Cuypers. Hij schiet de bal eerst na een corner van FC Utrecht erg onfortuinlijk in zijn eigen doel (7-1) en verzacht daarna het Mechelse leed een klein beetje door Thijmen Nijhuis te omspelen en de bal in het Utrechtse doel te schuiven: 7-2.

Zaterdag: Royal Antwerp FC-uit
Zaterdag wacht voor de ploeg van Hoofdtrainer René Hake de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereidingsperiode. FC Utrecht speelt dan, achter gesloten deuren, een uitpartij tegen Royal Antwerp FC. 

FC Utrecht - KV Mechelen 7-2 (4-1)
2 Moussa Sylla 1-0
19 Bart Ramselaar 2-0
28 Adrián Dalmau 3-0
32 Geoffry Hairemans 3-1
44 Adrián Dalmau 4-1
57 Remco Balk 5-1
65 Gyrano Kerk 6-1
71 Hugo Cuypers (eigen doelpunt) 7-1
75 Hugo Cuypers 7-2

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft: 
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (24. Othmane Boussaid), Sander van de Streek; Moussa Sylla, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (76. Ruben Kluivert), Benaissa Benamar, Urby Emanuelson, Christopher Mamengi (70. Arthur Zagre); Joris van Overeem, Davy van den Berg, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Anastasios Douvikas (70. Mohamed Mallahi), Remco Balk.

Opstelling KV Mechelen, eerste helft:
Yannick Thoelen; Iebe Swers, Thibaut Peyre (13. Maxime de Bie), Jordi Vanlerberghe, Lucas Bijker; Igor De Camargo, Rob Schoofs, Bas van den Eynden; Geoffry Hairemans, Engvall Gustav, Niklo Dailly.

Opstelling KV Mechelen, tweede helft:
Yannick Thoelen; Sandy Walsh, Vinicius de Souza, Sheldon Bateau, Victor Wernersson; Jannes Van Hecke, Samuel Oum Gouet, Senne Ceulemans, Onur Kaya; Hugo Cuypers, Nicolas Storm.