Werkis en Base to Work worden Partner van FC Utrecht

01 juni 2021

Eredivisionist lanceert FC Utrecht Werkt en gaat zich ontwikkelen op vlak van werk, re-integratie en resocialisatie.

FC Utrecht is een vijfjarig Partnership aangegaan met Werkis / verder met werk en Base to Work. Samen met deze Partners, beide member van DDF People, gaat de club uit de Domstad respectievelijk FC Utrecht Werkt lanceren en zich ontwikkelen op het vlak van werk, re-integratie en resocialisatie.

Met Werkis gaat FC Utrecht het platform FC Utrecht Werkt in de markt zetten. FC Utrecht Werkt wordt het uitzendbureau dat de verbinding door en met de club als geen ander kan leggen. Met als insteek dat werk belangrijk is voor mensen en mensen van doorslaggevend belang zijn voor bedrijven, zijn de beste banen met ingang van het voetbalseizoen 2021/2022 te vinden via FC Utrecht Werkt.

“Gezamenlijk hebben wij de overtuiging dat we Utrechters aan hun perfecte baan kunnen helpen door middel van het inzetten van de kracht van ons logo en het bereik van onze club, in combinatie met de kennis en expertise die Werkis te bieden heeft”, reageert Partnership Director Joost Broerse van FC Utrecht. “Dit Partnership is gericht op en wordt waardevol voor een grote community; niet alleen supporters en Business Club Leden van FC Utrecht, maar voor de hele stad en samenleving.”

Commercieel Directeur van Werkis / verder met werk Erwin Ketel voegt toe: “We zijn trots op het Partnership met FC Utrecht. Vanaf de eerste ontmoeting met FC Utrecht herkennen we ons in waar de club voor staat. Oprecht betrokken, ambitieus, professioneel, verantwoordelijk, het kan altijd beter en bovenal: vanuit het hart. FC Utrecht staat midden in de samenleving en maatschappelijke betrokkenheid zit bij FC Utrecht in het DNA. Vele tienduizenden mensen, bedrijven en instellingen in de regio Utrecht voelen zich verbonden met deze prachtige club. In het verlengde daarvan gaan we samen van start met FC Utrecht Werkt.”

Dankzij de aanstaande samenwerking met Base to Work gaat bovendien een langgekoesterde wens van FC Utrecht in vervulling: betekenisvol zijn op het gebied van participatie, resocialisatie en re-integratie juist voor die groep supporters die afstand heeft tot de arbeidsmarkt en voor wie het een uitdaging is om mee te doen in de samenleving. “Vanaf het eerste contactmoment was er een klik op het gebied van innovatie, participatie en vooral op het gebied van de visie om mensen zelfredzamer te maken. We hebben dan ook veel vertrouwen in dit Partnership en zijn er enorm trots op dat Base to Work deze nieuwe ontwikkeling met ons wil aangaan”, zegt Manager Supporterszaken & Participatie Robert Junier van FC Utrecht.

Henri Ruitenberg, Algemeen Directeur van Base to Work, kijkt uit naar de samenwerking met FC Utrecht: “We zien mooie kansen om mensen te coachen en weer een stap te laten zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. We willen mensen in hun kracht zetten en ontdekken wat iemand 'wel' kan om hen zo de mogelijkheid te geven mee te doen in de maatschappij.”