Nationale Balkon Beweegdag groot succes in Woerden

04 juni 2021

Ouderen in Careyn genieten volop van zonnige dag, in het teken van FC Utrecht Balkon Bingo.

Vrijdag 4 juni 2021. Een dag die in het teken staat van beweging en gezelligheid voor ouderen. FC Utrecht heeft zijn steentje bijgedragen aan deze Nationale Balkon Beweegdag door ouderen, wonend in verpleeghuis Careyn te Woerden, een onvergetelijke dag te bezorgen in samenwerking met Beweegteam Woerden, Careyn, Buurtwerk en Thuishuis Woerden.

40 ouderen zijn op deze stralende dag, op gepaste afstand, samengekomen op de zonovergoten grasvlakte naast hun verzorgingstehuis in Woerden. Sommige ouderen genoten zelfs lekker vanuit hun eigen plekje op het balkon van de FC Utrecht Balkon Bingo. Deze stond wederom onder de enthousiaste leiding stond van oud-speler Koos van Tamelen en de FC Utrecht Oldstars.

Nadat de wethouder van Woerden Arjan Noorthoek de deelnemers had toegesproken, liet Koos van Tamelen het eerste balletje rollen en werd de jacht naar geweldige prijzen ingezet. Prijzen die mede gesponsord waren door partners die zich net als FC Utrecht richten op het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. De brandende zon werd mede door de zonnekleppen van Douwe Egberts en het geweldige enthousiasme van de deelnemers snel vergeten.

Ook werden de bewoners van Careyn nog even aan het werk gezet. Onder leiding van Liesbeth van Beusekom werden er diverse dansmoves in de strijd gegooid middels Granny Hip Hop en het Beweegkwartier.

De prijsuitreiking werd later verzorgd wethouder Tymon de Weger. De ouderen kregen onder andere een goed gevulde goodiebag van Vegro en een heerlijke verfrissing. Via de heren Dave Jongejan en Marcus Ysbrandy werden de senioren namelijk verrast met FC Utrecht ijsjes. Een geslaagde dag in Woerden met veel blije en uiteindelijk uitgetelde gezichten.