Kick-off OldStarsFIT in samenwerking met Vegro

17 juni 2021

FC Utrecht OldStars worden geïnspireerd bezig te blijven met gezondheid in zomerse maanden.

Een groep van 20 FC Utrecht OldStars is vandaag, donderdag 17 juni, gestart met een nieuw programma genaamd OldStarsFIT. Met OldStarsFIT wil FC Utrecht naast trainingen en wedstrijden een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de OldStars. Dit alles wordt ondersteund door partner Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen.

Het nieuwe programma houdt in dat de FC Utrecht OldStars structurele metingen krijgen, met als doel om de senioren actief bezig te laten zijn met hun gezondheid en leefstijl. Metingen in de vorm bloeddruk, gewicht, saturatie (zuurstofgehalte in het bloed) en mobiliteit worden onder andere verricht. Daardoor worden de FC Utrecht OldStars gemotiveerd om in beweging te blijven en dat draagt bij aan een gezonde leefstijl.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut worden er persoonlijke trainingsschema’s voor de ouderen opgesteld. Zo kunnen ze tijdens de komende warme zomermaanden aan de slag gaan met op maat gemaakte programma’s. Samen gezond en gelukkig ouder worden, dat is het streven van zowel de Utrechtse voetbalclub, als Vegro.

OldStars FIT wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds.