Jonas Arweiler vervolgt loopbaan in Flevoland

28 juni 2021

Aanvaller (24) verkast naar Keuken Kampioen Divisie-team Almere City FC.

Aanvaller Jonas Arweiler maakt per direct de overstap van FC Utrecht naar Almere City FC. De 24-jarige spits uit Duitsland had in de Domstad nog een contract voor één seizoen, en daarover is met de Flevolanders een passende oplossing bereikt.

In de zomer van 2018 trok Arweiler voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. De voormalig jeugdinternational van Duitsland Onder 16 en Duitsland Onder 20 kwam destijds over van de B-kern van Borussia Dortmund en sloot aan bij de beloftenploeg van de Utrechters.

Als speler van Jong FC Utrecht was Arweiler in de 55 partijen die hij speelde in de Keuken Kampioen Divisie rechtstreeks betrokken bij 28 doelpunten; 15 goals en 13 assists. In de Eredivisie bleef de speelminutenteller van Arweiler in de Domstad steken op 54, waarna hij afgelopen jaargang op huurbasis de overgang maakte naar ADO Den Haag. De Duitser kwam namens de club uit de Residentie 25 maal in actie op het hoogste niveau en was direct betrokken bij 6 treffers (3 goals, 3 assists).

“In deze fase van zijn loopbaan wil Jonas perspectief hebben op het maken van veel speelminuten. Dat is essentieel voor zijn verdere ontwikkeling”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Wij konden hem niet dat perspectief bieden dat Almere City FC wel kan. We zijn met Almere City FC tot een passende oplossing gekomen voor wat betreft het nog doorlopende contract van Jonas in Utrecht en wensen hem veel succes toe bij het vervolg van zijn loopbaan.”