‘We mogen weer’ klonk het op alle velden. Voor FC Utrecht O16 vond de eerste oefenwedstrijd na de lockdown plaats op het AFAS sportcomplex waar de leeftijdgenoten van AZ de tegenstanders waren. Omdat het de eerste wedstrijd na tijden was, werd er een wedstrijd van 2 x 30 minuten gespeeld. Daarin ontspon zich een levendige strijd die uiteindelijk in een 2-2 eindstand resulteerde.

Voor FC Utrecht O16 kwamen alle selectiespelers een helft aan bod, zodat er na een ruststand van 1-1 in de tweede helft een compleet ander team op het veld verscheen. Spits Tijn den Boggende opende voor de Utrechters de score na een steekpass van Timo Jansen. AZ O16 kwam niet veel later langszij uit een vrije trap, waar keeper Justin Eversen geen goed zicht op had. Na rust dacht FC Utrecht O16 al snel op voorsprong te komen met een prachtige aanval, maar spits Ronnie Klaver stuitte op de goede AZ O16-doelman. Toch kon Klaver even later juichen, toen hij een voorzet van Kelechi Idegwu binnen kopte. Ook nu kwam AZ O16 met een vrije trap weer langszij. Een speciaal compliment was er van de trainer aan Idegwu, die een mooi debuut als FC Utrecht'er beleefde.

Volgende week gaat de ploeg van trainer Kevin van Veen naar Hengelo waar om 12.30 uur FC Twente/Heracles O16 de tegenstander is.