De eerste 20 minuten wist FC Utrecht O17 de bal goed tussen de linies door te krijgen en werden er makkelijk kansen gecreëerd. Echter kwam Ajax O17 op 1-0 na slordig verdedigen aan FC Utrecht O17-kant. De 1-1 volgde snel na een goede balverovering op het middenveld. In de omschakeling werd de bal direct diep gespeeld. Jesse van de Haar mocht de eerste voor vandaag bijschrijven. Ajax O17 kreeg iets te veel ruimte en begon meer in de wedstrijd te komen. In de 16e minuut scoorde Ajax O17 de 2-1 door goed combinatie door de as van het veld. FC Utrecht O17 kon de rug voor rust nog één keer rechten en wist weer druk te krijgen op het middenveld. Jesse van de Haar wist een op maat gemeten voorzet van Nordin Boukala binnen te koppen. 2-2 was de ruststand.

De eerst 15 minuten van de tweede helft waren te slap en vrijblijvend, eigenlijk was net als vorige week moeite om vanuit de organisatie te spelen. FC Utrecht O17 zakte in en hield tegen. Ajax O17 zocht maar kon niet vinden. Ondanks speloverwicht van Ajax O17 werden er zeer weinig tot geen kansen weggegeven. Een domme onnodige tackel in minuut 68 zorgde voor een penalty voor Ajax O17 welke ook werd benut (3-2). De ploeg uit Utrecht probeerde nog een doelpunt te forceren maar kwam helaas niet verder dan twee grote kansen.

Gezien het spelbeeld (balbezit) heeft Ajax O17 iets overwicht gehad, gezien de 100% kansen heeft FC Utrecht O17 zichzelf te kort gedaan.