Na 3 keer 25 minuten stond de teller op 9 doelpunten voor FC Utrecht O13 en 1 voor FC Volendam O13. Het lag aan de zelfzuchtigheid van de spitsen van FC Utrecht O13 dat deze score niet nóg verder was opgelopen. De Onder 13-ploeg van FC Utrecht was heer en meester, zette FC Volendam O13 hoog onder druk en gaf achterin weinig kansen weg.

FC Utrecht O13 startte de wedstrijd furieus met een hoge intensiteit van drukzetten. Dit resulteerde in een aantal goede onderscheppingen op de helft van de tegenstander. Het was Adam Attahili die zijn eerste twee kansen miste, maar er vervolgens wel voor zorgde dat de Utrechters binnen 6 minuten op 2-0 voor kwam. Na een schitterende diepteloop actie scoorde Noah Bout de 3-0.

Het hoogtepunt van het tweede blokje was een afstandsschot van Driss Laouinaa die met zijn ‘mindere’ rechterbeen van buiten de 16 meter over de keeper schoot. In het derde blokje kwam Kane Walden binnen de lijnen die 4 doelpunten scoorde, onder meer na goed voorbereidend werk van Mohamed Belhadid, Finn Baks en Bright Van Dijk.