Eindelijk was het zover. Na 7 maanden onderlinge wedstrijden te hebben gespeeld mocht de nieuwe FC Utrecht O13 eindelijk weer tegen een andere club spelen. In Wijdewormer was AZ O13 de tegenstander. Onder optimale omstandigheden werd er afgetrapt op het hoofdveld van AZ. Er werden 4 blokjes van 15 minuten gespeeld. Alhoewel AZ O13 hoog op het veld FC Utrecht O13 probeerde vast te zetten, was het FC Utrecht O13 dat al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Kane Walden kopte de 0-1 binnen uit een corner van Driss Laouina. Niet veel later scoorde Adam Attahili de 0-2 door met een bekeken bal van afstand over de keeper te scoren.

In de daaropvolgende fase had FC Utrecht O13 moeite om de bal op de helft van de tegenstander te krijgen. AZ O13 was meer aan de bal, zonder dat het veelvuldig gevaarlijk werd. Mooi was om te zien dat FC Utrecht O13 gaandeweg de wedstrijd steeds beter de ruimtes ging herkennen en bespelen. Dit resulteerde in de tweede helft tot meer kansen. Uiteindelijk wist FC Utrecht O13 de score verder op te voeren via Bright Van Dijk, Mohamed Belhadid, Kane Walden en Adam Attahili. Ook in de 2e helft ging er aan FC Utrecht O13-zijde het nodige mis en werden er 2 tegentreffers ge├»ncasseerd. Einduitslag: 2-6 in het voordeel van de Domstedelingen.

Al met al een mooie eerste wedstrijd waarin de jonge FC Utrecht'ers hebben laten zien grote stappen te maken in het spelen van 11 tegen 11 op het grote veld.