FC Utrecht in de Wijk Utrechtse Heuvelrug en Vijfheerenlanden

10 juni 2021

Spelers Academie delen 125 Trukendozen uit in partnergemeenten.

Op 2 en 9 juni jongstleden werd de officiële spelersbus van FC Utrecht vanuit Stadion Galgenwaard, met daarin Academiespelers Ivar Jenner, Rafik el Arguioui, Storm Streng, Wessel Kooy, Per Kloosterboer, Tygo Vos en Mees Akkerman, weer in gang gezet. Onder leiding van de zeer enthousiaste trainer Omar Rziki zetten de spelers koers richting onze partnergemeenten Utrechtse Heuvelrug en Vijfheerenlanden om in wijken te gaan sporten en bewegen. In samenwerking met lokale sportaanbieders werden verschillende voetbaltrainingen en andere sporten verzorgd. 

FC Utrecht in de Wijk is een project dat is gericht op de jeugd, met als doel om deze groep meer te laten bewegen en daarmee bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. In het project worden op een speelse manier thema’s zoals gezondheid en respect bij de kinderen onder de aandacht gebracht.

FC Utrecht is wekelijks met een divers sport- en beweegaanbod te vinden in (kracht)wijken van deze en andere gemeenten in de provincie. Voor de deelnemers aan de activiteit in Driebergen vormden de aankomst van de echte spelersbus van FC Utrecht én de aanwezigheid van de Academiespelers natuurlijk een bijzondere attractie. Er werd fanatiek gesport met een stralend zonnetje op de achtergrond.

Trukendozen
Dankzij de opbrengst uit de online campagne ‘Doneer een Trukendoos’ in samenwerking met Stichting IT4Kids maakten FC Utrecht circa 125 kinderen blij met een Trukendoos. Deze zijn door spelers van de Acadamie uitgedeeld als toevoeging aan de sport- en beweegdag in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Vijfheerenlanden. Met de Trukendoos wordt sporten en buitenspelen gestimuleerd voor kinderen waarvoor dat niet vanzelfsprekend is. Zo kunnen zij oefenen aan hun #skills4life.

Het initiatief ‘FC Utrecht in de Wijk’ is opgezet om een stevige bijdrage te leveren aan een vitale leefstijl in Utrecht.