FC Utrecht in de Wijk komt naar gemeente Montfoort

02 juni 2021

FC Utrecht, Montfoort Vitaal en gemeente Montfoort sluiten convenant.

FC Utrecht wordt met FC Utrecht in de Wijk actief in de gemeente Montfoort. Dat is het resultaat van het convenant dat de FC uit de Domstad heeft gesloten met Montfoort Vitaal en de gemeente Montfoort. Algemeen Directeur van FC Utrecht Thijs van Es, Wethouder Sport Herman van Wiggen van gemeente Montfoort en John van Echtelt namens Montfoort Vitaal zetten in Stadion Galgenwaard hun handtekeningen onder de overeenkomst.

FC Utrecht in de Wijk is een project dat is gericht op de jeugd, met als doel die groep meer te laten bewegen en daarmee bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. In het project worden op een speelse manier thema’s zoals gezondheid en respect bij de kinderen onder de aandacht gebracht.

“De jeugd heeft de toekomst en door de samenwerking met FC Utrecht hopen wij onze jongeren in Montfoort en Linschoten te stimuleren”, aldus Wethouder Sport Herman van Wiggen van de gemeente Montfoort.

Aan de hand van een divers sport- en beweegaanbod, dat mede wordt verzorgd door de lokale sportaanbieders – in Montfoort door Montfoort Vitaal – is FC Utrecht voortaan wekelijks te vinden op het doelenplein in de Gemeente Montfoort. FC Utrecht, de betrokken gemeente en de aangesloten sportaanbieder zijn ervan overtuigd dat ze samen een stevige bijdrage kunnen leven aan een vitale samenleving.

“Wij zijn als Montfoort Vitaal en de Gemeente Montfoort ontzettend trots op deze samenwerking. Stadion Galgenwaard is de huiskamer van de provincie. Samen bouwen wij aan een mooie toekomst”, zei John van Echtelt namens Montfoort Vitaal.

Na afloop van het tekenmoment in Stadion Galgenwaard overhandigde FC Utrecht’s Algemeen Directeur Thijs van Es een officieel jubileumshirt met het rugnummer 12, dat symbool staat voor de nieuwe samenwerking. FC Utrecht ontving van wethouder Van Wiggen de Montfoortse Knopenschaal, een schaal die alleen bij heel speciale gelegenheden wordt gegeven als geschenk.

“Prachtig dat wij onze samenwerkingen met de verschillende gemeenten kunnen uitbreiden met de gemeente Montfoort. We gaan een mooie toekomst tegemoet”, zei Van Es.