Bijzonder FC Utrecht en FC Utrecht OldStars genieten op het heilige gras van Stadion Galgenwaard

07 juni 2021

Regen kon de fanatieke jongens en meisjes van het Bijzonder FC Utrecht vorige week woensdag niet deren. Het kwam soms met bakken uit de hemel, maar het plezier was er op het heilige gras van Stadion Galgenwaard niet minder om. Na een geslaagde FC Utrecht Bingo op het veld voor onze supporters van de Minder Valide tribune en de bijzondere wensen en verzoeken was het op 26 mei de beurt aan de spelers van Bijzonder FC Utrecht, het team van jongens en meisjes met een fysieke of mentale beperking.

Aanmoedigingen en complimenten
Het seizoen van Bijzonder FC Utrecht was door Corona grotendeels in het water gevallen, maar de echte voetbaltraining op het veld onder leiding van El Dinamico Gert Kruys zorgde toch voor een feestelijke afsluiting van het jaar. Alle leden van het team zetten zich in om de kans te benutten iets te leren van de trainer en oud-speler van FC Utrecht. Die strooide met aanmoedigingen en complimenten en die waren ook terecht. Dankzij de aanwijzingen van de trainer zag je de spelers en speelsters dingen met de bal doen, die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden.

‘Die regen maakt me niet uit’
Eén van de fanatiekelingen was de achtjarige Ryan. “Die regen maakt me niet uit”, zei hij na afloop. “Als we maar kunnen voetballen, gezellig met zijn allen. En van Gert Kruys leren we natuurlijk een hoop”, aldus Ryan, die overigens opmerkte zowel aanvallend als in de verdediging zijn mannetje wel te staan. “Meestal lukt alles me wel.”

Omdat veel ouders aanwezig waren, samen met de vaste trainers en begeleiders van het team, en er voor friet met snacks en een drankje was gezorgd, werd het een extra gezellige seizoensafsluiting. Ook Gijsbert-Jan van de Pol van Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek kwam de spelers aanmoedigen. Dit bedrijf uit Amersfoort is hoofdsponsor van onder andere Bijzonder FC Utrecht en zal komend seizoen ook verbonden blijven aan FC Utrecht. 

FC Utrecht OldStars
Afgelopen maandag was de allerlaatste veldactiviteit van het seizoen, met de FC Utrecht OldStars. Zij deden het FC Utrecht Footgolf parcours, bestaande uit negen holes, verspreid over het hele veld, de tribune en de spelerstunnel. Niet gemakkelijk dus, maar fanatiek ging iedereen de strijd aan om de titel Footgolf Kampioen. Toch was het nog erg spannend wie er met de titel vandoor ging. De OldStars hadden namelijk flinke concurrentie van de partners Vegro en John West. De individuele Footgolf Kampioen werd dan ook Henri van John West. Er werd gestreden in teams, dus hadden we ook een winnend tweetal. Met 26 punten sleepten Cor Vonk en Jan van den Wijngaard de titel Footgolf Kampioenen eveneens in de wacht.

Geweldige week
De OldStars troffen beduidend beter weer dan de spelers van Bijzonder FC Utrecht. Omdat zij altijd wel in zijn voor wat gezelligheid, was er na het Footgolf parcours op het terras in de heerlijke zon alle tijd voor een lekker drankje en een snack. Onze FC Utrecht OldStars konden terugzien op een heerlijke dag, als afsluiting van een geweldige week met mooie activiteiten op het heilige gras van Stadion Galgenwaard.