Beloften beginnen oefencampagne met gelijkspel

26 juni 2021

Jong FC Utrecht op Zoudenbalch in balans met Jong AZ: 1-1.

Jong FC Utrecht is de oefencampagne van de nieuwe jaargang begonnen met een gelijkspel. Het talententeam van trainer/coach Darije Kalezic remiseerde vanmiddag (zaterdag) met Jong AZ. In Utrecht eindigde de boeiende oefenpartij in 1-1.

De kans is aanwezig dat Daniël Deen, keeper van Jong AZ, de bal niet eens heeft gezien, maar alleen heeft gehoord. Want: hij zoeft in sneltreinvaart de bovenhoek in. Geschoten vanaf een meter of twintig, goed voor de 1-1. De afzender van het schot? Proefspeler Aime Omgba.

Gemmel maakt een goal
Zijn kanonskogel zorgt ervoor dat, tien minuten voor tijd, de voorsprong van Jong AZ binnen anderhalve minuut is verdampt. De Alkmaarders nemen amper honderd tellen voor de poeier van Omgba de leiding via een doelpunt van Fons Gemmel, die optimaal profiteert van een aan hem geboden kans: 0-1.

Utrechters bovenliggende partij in tweede helft
Dat de Noord-Hollanders juist in de tweede helft op voorsprong komen, is tegen de verhoudingen op het veld in. Het zijn na de break namelijk de Utrechters die de meeste en beste kansen krijgen. Met name op Mohamed Mallahi krijgen de verdedigers van de beloftenploeg van AZ maar moeilijk grip. De aanvaller van Jong FC Utrecht is herhaaldelijk dicht bij het maken van de openingstreffer, maar ofwel goalie Deen weerhoudt hem daarvan, ofwel hij heeft zijn vizier nog niet goed genoeg afgesteld.

Bezoekers krijgen beste kansen voor de rust
In de eerste helft zijn er meer kansen voor Jong AZ, dan voor de thuisploeg. De Alkmaarders worden gevaarlijk via onder anderen aanvoerder Bram Franken een aanvallende middenvelder Richard Sedlacek, maar slagen er niet in Jong FC Utrecht-sluitpost Jord Ruijgrok te passeren. In de tweede helft, waarin de beste kansen dus voor Jong FC Utrecht zijn, treffen de Noord-Hollanders dus wel doel. Maar dankzij het snelle tegenantwoord daarop van Omgba krijgt de wedstrijd geen winnaar.

Voorbereiding
De komende weken speelt Jong FC Utrecht louter nog oefenwedstrijden tegen eerste elftallen. Zo treffen de Domstedelingen onder meer sc Heerenveen, FC Emmen, Almere City FC, Go Ahead Eagles en Excelsior. Het volledige wedstrijdschema van de voorbereiding van de beloftenploeg kun je HIER vinden.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 1-1 (0-0)
77. Fons Gemmel 0-1
79. Aime Omgba 1-1

Gele kaarten: Ruben Kluivert (Jong FC Utrecht), Fons Gemmel, Jurre van Aken (Jong AZ).