FC Utrecht O17 - NEC O17 7-1.

3x 30 minuten.

FC Utrecht heeft alleen in het eerste blok van 30 minuten grote weerstand ervaren. Dit kwam door veel slordig balverlies. Het spel was wat onrustig door moeilijke keuzes die werden gemaakt in de opbouw. Er waren weinig mogelijkheden om te scoren voor NEC, maar de 3/4 100% kansen voor FC Utrecht werden niet benut: 0-0.

Het tweede blokje van 30 minuten was iets zakelijker. De simpele oplossing werd gevonden en daardoor ging het tempo van de bal omhoog. Er ontstonden meer kansen en deze werden ook zakelijk afgerond. Er was op de helft van NEC druk op de middenvelders. Dit blok viel de 1-0, Jesse van der Haar, de 2-0, Selim can Sonmez en de 3-0, Mees Akkerman.

Opdracht in het laatste blokje was niet verzwakken. Helaas viel er al na 30 seconden een tegendoelpunt. NEC had weer een beetje geloof. Gelukkig herpakte FC Utrecht zich daarna direct. Op alle delen van het veld was er vol druk, de bal werd snel veroverd en vanuit de omschakeling werd de score snel opgevoerd naar 4-1, Sil van der Wegen, 5-1, Mees Akkerman, 6-1, Tiago Codinha en 7-1, Jeffrey Owusu.

Selim can Sonmez en Mees Akkerman speelden een zeer opvallende rol in deze wedstrijd.