Vrijwilliger Jan Karssen overleden

01 juli 2021

FC Utrecht treurt om overlijden van gastheer met jarenlange staat van dienst bij de club.

Diep bedroefd is FC Utrecht door het overlijden van Jan Karssen. De inwoner van De Bilt was al sinds jaar en dag als vrijwilliger bij FC Utrecht betrokken en was gastheer op zowel Sportcomplex Zoudenbalch als in de persruimte in Stadion Galgenwaard. Daarnaast was hij als Chef Gastheren betrokken bij de planning van de diverse gastheren die bij FC Utrecht als vrijwilliger actief zijn. Woensdagmorgen overleed hij aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Karssen werd 74 jaar.

Betrad Karssen een ruimte, dan gebeurde er daarin altijd wat. Met mooie verhalen, een schier-oneindig repertoire aan moppen en gevatte opmerkingen kreeg hij de lachers steevast op zijn hand. Door de jaren heen ontving hij namens FC Utrecht in de bestuurskamer van Sportcomplex Zoudenbalch vele honderden scheidsrechters, trainers, bestuursleden en scouts. En allemaal voorzag hij ze met even veel liefde en plezier van een goede bak koffie of een lekker kopje thee. Daar kwam dan altijd een praatje bij, afhankelijk van wie hij tegenover zich had in keurig Nederlands of plat Utregs.

De afgelopen jaren combineerde Karssen zijn rol als gastheer op de thuisbasis van de FC Utrecht Academie met die van gastheer in de persruimte in Stadion Galgenwaard. Als het eerste elftal een thuiswedstrijd speelde, was Karssen van de partij. Hij zorgde ervoor dat niemand wat tekortkwam en maakte nieuwkomers met liefde en plezier wegwijs in het stadion van de club die hij al zoveel jaren een warm hart toedroeg. Voor het laatst vervulde Karssen deze rol, met evenveel verve als altijd, in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Groningen.

Zijn hartelijke lach en sprankelende persoonlijkheid zullen door FC Utrecht en de vele scheidsrechters, trainers, bestuursleden, scouts, journalisten en fotografen die de club al jaren trouw bezoeken ontzettend gemist worden.