De voorlaatste oefenwedstrijd vóór de zomervakantie voerde Utrecht O16 naar Amsterdam, waar een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax wachtte. Vóór de wedstrijd stonden spelers en staf één minuut stil ter nagedachtenis van de deze week overleden Jan Karssen. Daarvoor droegen de spelers ook tijdens de wedstrijd rouwbanden. We zullen Jan missen in de bestuurskamer van FC Utrecht, waar hij een graag geziene gastheer was. Jan, rust zacht!

Utrecht had het in de beginfase even lastig met de behendig en snel combinerende Amsterdammers, maar vond al snel de manier om zich onder de hoge druk van Ajax uit te voetballen. En uit zo'n situatie ontstond na een kwartier de 0-1, vanaf keeper Yaell Samson en centrale verdediger Torben Bos kwam de bal bij Kelechi Idegwu, die Gustav Arcos Sundquist in staat stelde uit te halen. Dit was ook de ruststand. Direct na rust verdubbelde Utrecht de voorsprong na een diepe bal op Tijn den Boggende die Sundqvist diep stuurde en zijn afgemeten voorzet werd door Amir Saleh bij de tweede paal binnengeschoten. Ajax antwoordde echter snel na een aanval via de rechterkant: 1-2. Utrecht gaf daarna weinig tot niets meer weg en werd zelf diverse keren gevaarlijk. Het duurde echter tot 6 minuten (!!) in de blessuretijd voordat de 1-3 eindstand werd bereikt, Sundqvist schoot een vrije trap na een overtreding op Saleh, feilloos in de kruising.
"Weer een leerzame pot op een hoog niveau" aldus trainer Kevin van Veen na afloop. "We maken sinds de eerste training in mei steeds meer stappen en iedereen leert zijn taak steeds beter uit te voeren. Daar ben ik best trots op. Onze doelpunten waren echt van een hoog niveau."

Volgende week zaterdag speelt Onder 16 zijn laatste oefenwedstrijd vóór de zomerstop op Zoudenbalch tegen NAC, aanvang 12.30 uur.