Sterk FC Utrecht speelt gelijk in Antwerpen

03 juli 2021

Domstedelingen na wedstrijd van 120 minuten in balans met Royal Antwerp FC: 2-2.

FC Utrecht speelde vanmiddag (zaterdag) in Antwerpen met 2-2 gelijk tegen Royal Antwerp FC. In een wedstrijd die uit twee helften van een uur bestond voorkwamen de Domstedelingen in het laatste deel dankzij treffers van Gyrano Kerk en Othmane Boussaid een nederlaag, die gezien het spelbeeld alleszins onverdiend zou zijn geweest: 2-2.

Pats! Daar is het bijna raak; maar net niet helemaal. Moussa Sylla besluit een mooie actie over de rechterflank met een schot dat op de paal eindigt. Keeper Jean Butez van Royal Antwerp FC krijgt nog twee keer vaker een helpende hand toegereikt door het aluminium in de eerste helft van de oefenpartij. De tweede keer dat de goalie van de Belgische ploeg wordt gered door het aluminium is dat na een inzet van Joris van Overeem. Een door de middenvelder met veel gevoel gechipte bal eindigt op de lat. En de derde FC Utrecht’er die op het veld naast het imposante Bosuilstadion enorm dicht bij een doelpunt is, is Bart Ramselaar. Zijn schot eindigt op de lat.

FC Utrecht is de bovenliggende partij
De schoten op de lat vertellen het verhaal van de eerste helft van de wedstrijd: FC Utrecht is de bovenliggende partij, Royal Antwerp FC verdedigt vooral. En toch staat na zestig minuten - er worden twee helften van een uur gespeeld, in plaats van de gebruikelijke drie kwartier, om zodoende alle spelers de wedstrijdminuten te kunnen laten maken die ze in deze fase van de voorbereiding goed kunnen gebruiken - er een 1-0 stand op het scorebord. Ritchie De Laet straft een slordigheidje in de Utrechtse defensie af en passeert Maarten Paes.

Eerste minuten voor Paes, St. Jago en De Keijzer
Paes maakt, net zoals dat in de eerste helft geldt voor Tommy St. Jago en na de break voor doelman Fabian de Keijzer, zijn eerste speelminuten van deze voorbereiding. De goalie moet zo nu en dan handelend optreden, maar ziet vooral veel aanvallende FC Utrecht-acties in de buurt van het Antwerpse doel.

Mbenza benut penalty en verdubbelt marge
Na de break verdubbelen de Belgen tegen de verhoudingen in de marge. Guy Mbenza benut een strafschop waarvan menigeen zich afvraagt of het er wel eentje was. Veel Utrechters wijzen erop dat er een overtreding buiten de zestien is begaan, maar de scheidsrechter van dienst ziet dat anders en legt de bal op de stip. Mbenza is vijf minuten na de rust trefzeker: 2-0.

Kerk en Boussaid trefzeker
FC Utrecht stroopt de mouwen in het benauwde Antwerpen dan nog eens op en voorkomt een onverdiende nederlaag. Gyrano Kerk is de eerste die Alireza Beiranvand weet te passeren: 2-1. Het mooiste doelpunt van de middag blijft bewaard tot het laatst. Othmane Boussaid zorgt er een klein kwartier voor tijd met een met veel gevoel en kracht geschoten bal voor dat de Iraanse sluitpost van Royal Antwerp FC voor de tweede keer de bal uit het net moet halen: 2-2.

Op de Belgische toer
Eerder deze week speelde FC Utrecht al op Sportcomplex Zoudenbalch tegen het eveneens in de Belgische hoogste divisie uitkomende KV Mechelen. In die wedstrijd, die de gebruikelijke twee keer 45 minuten duurde, werd het 7-2 voor de ploeg uit de Domstad, die binnenkort nog meer opponenten uit België treffen. Zo staan er oefenduels gepland met onder meer Club Brugge en SV Zulte Waregem.

Royal Antwerp FC - FC Utrecht 2-2 (1-0)
48. Ritchie De Laet 1-0
65. Guy Mbenza (strafschop) 2-0
80. Gyrano Kerk 2-1
107. Othmane Boussaid 2-2

Gele kaarten: Simon Gustafson, Mark van der Maarel, Adrián Dalmau (allen FC Utrecht)

Toeschouwers: 0.

Bijzonderheden: Er werden twee helften van 60 minuten, in plaats van de gebruikelijke 45 minuten, gespeeld.