'Sportieve geschiedenis en maatschappelijke rol centraal'

02 juli 2021

Expositie ‘FC Utrecht – Vanuit het hart’ in Het Utrechts Archief officieel geopend.

Delegaties vanuit alle geledingen van FC Utrecht waren aanwezig bij de officiële opening van de expositie ‘FC Utrecht – Vanuit het hart’ in Het Utrechts Archief. Onder anderen grootaandeelhouder Frans van Seumeren en clubtopscorer aller tijden Leo van Veen waren bij de ceremonie aanwezig, en kregen zo als eerste de kans de expositie te bewonderen.

“Bij de expositie ‘FC Utrecht – Vanuit het hart’ staat niet alleen de sportieve geschiedenis van de club centraal, maar wordt ook de maatschappelijke rol die de FC al jaren binnen de samenleving vervult belicht”, vertelde samensteller Remco Neu in zijn speech, in aanwezigheid van ook onder anderen Wethouder Sport Maarten van Ooijen van de gemeente Utrecht en Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht.

Eén van de onderdelen van de expositie is een nagebouwde blindentribune, zoals die er in Stadion Galgenwaard ook is. Op deze tribune kunnen bezoekers van de expositie plaatsnemen als zij willen ervaren hoe blinden en slechtzienden, op basis van stadiongeluiden en het commentaar van de verslaggevers van de blindentribune, een wedstrijd beleven.

Een bezoek brengen aan de tentoonstelling over FC Utrecht kost 2,50 euro en is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar, voor studenten en op vertoon van een Museumkaart of U-pas. De tentoonstelling is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie over het reserveren van tickets, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de expositie bij Het Utrechts Archief is te vinden op DE WEBSITE van Het Utrechts Archief.

Een sfeerimpressie van de officiële opening: