Riante overwinning in Scharendijke

09 juli 2021

FC Utrecht verslaat KAA Gent in Zeeland met 3-0.

FC Utrecht heeft vanmiddag (vrijdag) een even ruime als verdiende overwinning geboekt op KAA Gent. In een vriendschappelijke wedstrijd, gespeeld bij ZSC’62 in het Zeeuwse Scharendijke, wonnen de Utrechters met 3-0 van De Buffalo’s. 

Hij besluit het eens te doen: voor zijn kans te gaan, en uit te halen. Het blijkt een uitstekende keuze te zijn van Sander van de Streek, die het leer vol op zijn wreef raakt en de bal tegen de touwen ziet vliegen. Er staat dan precies een uur op de klok in Zeeland. En, zeker zo voornaam: een 2-0 voorsprong voor FC Utrecht tegen KAA Gent, een ploeg waarvan de supporters goede banden onderhouden met de aanhangers van FC Utrecht; over en weer gaan bezoeken zij met regelmaat elkaars wedstrijden.

Douvikas opent de score
De ploeg van Hoofdtrainer René Hake gaat dan niet alleen met een mooie marge aan de leiding tegen de Belgische opponent, het collectief uit de Domstad speelt bovendien sterker dan KAA Gent. Geeft weinig weg, krijgt wel zo nu en dan kansen. Via Adam Maher en, twee keer, Othmane Boussaid bijvoorbeeld, in de eerste helft. In speelminuut 38 kan er voor het eerst gejuicht worden. Anastasios Douvikas is het die, een minuut nadat hij nog stuit op goalie Davy Roef, de sluitpost van de Belgen het nakijken geeft: 1-0.

Paes maakt de negentig minuten vol
Aan de andere kant van het veld is Maarten Paes, de enige speler aan FC Utrecht-kant die in het zonnige Zeeland de negentig minuten volmaakt, attent op de momenten dat de Belgische voorwaartsen voor zijn doel opduiken. Hij keert inzetten van onder anderen Julien De Sart en Matisse Samoise en ziet een puntertje van Osman Bukari over zijn doel gaan. 

Balk bedient Ramselaar
FC Utrecht slaat een dik kwartier voor tijd voor de derde keer toe. Na een dynamische actie van Sylian Mokono komt de bal bij Remco Balk, die met een afgemeten voorzet de slim vrijgelopen Bart Ramselaar bereikt. De Amersfoorter, op dat moment captain van de club uit de Domstad, dribbelt zichzelf naar de perfecte schietpositie en schuift de bal dan bekwaam in het door Louis Fortin bewaakte doel: 3-0.

Drie gespeeld, twee gewonnen
Zo blijft FC Utrecht ongeslagen in deze voorbereiding, en boekt het bovendien de tweede zege van deze oefencampagne. De eerste overwinning werd neergezet tegen KV Mechelen (7-2) en in Vlaanderen werd tegen Royal Antwerp FC met 2-2 gelijkgespeeld. Morgen (zaterdag) volgt een vierde ontmoeting met een Belgische ploeg. Dan spart het team van Hake met Belgisch recordkampioen RSC Anderlecht. 

FC Utrecht - KAA Gent 3-0 (1-0)
38. Anastasios Douvikas 1-0
61. Sander van de Streek 2-0
73. Bart Ramselaar 3-0

Gele kaart: Fortuna Nurio (KAA Gent).

Toeschouwers: 0.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest (61. Ruben Kluivert), Tommy St. Jago (61. Benaissa Benamar), Willem Janssen (61. Christopher Mamengi), Django Warmerdam (61. Sylian Mokono); Adam Maher (61. Davy van den Berg), Simon Gustafson (58. Joris van Overeem), Sander van de Streek (61. Bart Ramselaar); Moussa Sylla (61. Gyrano Kerk), Anastasios Douvikas (61. Adrián Dalmau), Othmane Boussaid (61. Remco Balk).

Opstelling KAA Gent:
Davy Roef (61. Louis Fortin); Andreas Hanche-Olsen (46. Sulayman Marreh), Michael Ngadeu (46. Osman Bukari), Fortuna Nurio (46. Odwale Oladoye), Christopher Operi (61. Chinonso Emeka); Julien De Sart, Elisha Owusu, Alexandre De Bruyn (46. Bruno Godeau); Matisse Samoise, Yonas Malede (61. Cederick Van Daele), Giorgi Chakvetadze (61. Wouter George).