Remise tegen Belgische recordkampioen

10 juli 2021

FC Utrecht speelt in Alkmaar met 1-1 gelijk tegen RSC Anderlecht.

FC Utrecht heeft, daags na de even ruime als verdiende 3-0 zege op KAA Gent, met 1-1 gelijkgespeeld tegen Belgisch recordkampioen RSC Anderlecht. In Alkmaar, waar de ploeg uit Brussel momenteel op trainingskamp is, opende Adrián Dalmau de score vlak voor de rust. Tien minuten voor tijd maakten de Belgen via Lucas Stassin gelijk.

Hij hangt in de lucht, in Alkmaar bij Alkmaarsche Boys: een winnende Utrechtse treffer. Maar die komt er deze middag niet. Ondanks dreigende aanvallen waarbij in veel gevallen onder anderen Moussa Sylla en Sander van de Streek betrokken zijn, krijgen de Domstedelingen het in Noord-Holland niet voor elkaar Bart Verbruggen voor een tweede keer te passeren.

Dalmau maakt echte spitsengoal
Wie daar wel in slaagt, dat is Adrián Dalmau. Op slag van rust staat de Spanjaard precies op het juiste moment op de juiste plaats. Arthur Zagre brengt de bal naar voren, levert ‘m af bij Remco Balk en de linksbuiten weet de Spaanse spits feilloos te vinden: 1-0.

Oelschlägel speelt volledige partij
In de tweede helft zijn er over en weer meer kansen dan voor de break. RSC Anderlecht is dicht bij een gelijkmaker, maar de FC Utrecht-goalie ziet hoe de paal redding brengt. Die keeper, dat is deze middag Eric Oelschlägel. Hij is de enige speler van FC Utrecht die in Alkmaar de volledige negentig minuten speelt, precies zoals Maarten Paes dat een dag eerder al doet in het duel met KAA Gent.

Stassin maakt gelijk
Maar waar Paes met een clean sheet de bus kan instappen in Zeeland, daar moet Oelschlagel een treffer toestaan in Noord-Holland. Tien minuten voor tijd duikt Lucas Stassin op bij de tweede paal en vanuit die positie tekent hij van dichtbij voor de 1-1.

Komende week drie duels
FC Utrecht gaat komende week op trainingskamp en treft in die week nog eens drie Belgische tegenstander. Achtereenvolgens staan er duels op de rol met Club Brugge, Beerschot en SV Zulte Waregem. Daarmee blijft de ploeg van Hoofdtrainer René Hake op de Belgische toer; ook de eerste vier partijen zijn namelijk gespeeld tegen Zuiderburen; respectievelijk KV Mechelen, Royal Antwerp FC, KAA Gent en het Brusselse RSC Anderlecht.

FC Utrecht - RSC Anderlecht 1-1 (1-0)
45 Adrián Dalmau 1-0
81 Lucas Stassin 1-1

Toeschouwers: 0.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Sylian Mokono (33. Ruben Kluivert, 78. Djevencio van der Kust)), Benaissa Benamar (62. Tommy St. Jago), Christopher Mamengi (33. Urby Emanuelson, 57. Hidde ter Avest), Arthur Zagre (46. Djevencio van der Kust, 62. Django Warmerdam); Joris van Overeem (62. Adam Maher), Quinten Timber (46. Davy van den Berg), Bart Ramselaar (62. Simon Gustafson); Gyrano Kerk (62. Moussa Sylla), Adrián Dalmau (62. Sander van de Streek), Remco Balk (62. Othmane Boussaid).