Odysseus Velanas vervolgt loopbaan bij NAC Breda

22 juli 2021

Aanvallende middenvelder (23) stapt per direct over naar Brabantse Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

Aanvallende middenvelder Odysseus Velanas vervolgt zijn loopbaan bij NAC Breda. De 23-jarige Zeistenaar verruilt FC Utrecht per direct voor de Brabantse Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

Velanas, voormalig jeugdinternational, doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en maakte op 20 augustus 2017 zijn debuut in de Eredivisie namens de Utrechters, maar speelde de meeste wedstrijden met de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Het seizoen 2018/2019 is hij verhuurd geweest aan Helmond Sport.

“In deze fase van zijn loopbaan is het voor Ody belangrijk om perspectief te hebben op het maken van veel speelminuten. Dat is essentieel voor zijn verdere ontwikkeling”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Wij konden hem dat perspectief niet bieden bij het eerste elftal, waarop hij heeft aangegeven graag een andere stap te willen maken. Toen NAC zich meldde wilde Ody voor deze kans gaan en zijn wij met NAC tot een passende oplossing gekomen over een definitieve transfer. Wij gunnen Ody, met zijn jarenlange staat van dienst bij FC Utrecht, deze overstap naar NAC Breda. We bedanken hem voor zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes toe bij het vervolg van zijn loopbaan.”