Mitchell van Rooijen vertrekt naar VVV-Venlo

26 juli 2021

Middenvelder (22) uit Houten na dertien jaar weg bij FC Utrecht.

Na een periode van dertien seizoenen bij FC Utrecht vertrekt Mitchell van Rooijen bij de FC uit Utrecht. De 22-jarige middenvelder uit Houten, die in Utrecht nog een contract voor twee jaar had, verkast per direct naar VVV-Venlo.

Van Rooijen maakte in de zomer van 2008 zijn entree op Sportcomplex Zoudenbalch. De Houtenaar kwam over van Deltasports’95 en doorliep vervolgens de complete jeugdopleiding van FC Utrecht. De middenvelder speelde jeugdinterlands voor Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Oranje Onder 20 en maakte als speler van Jong FC Utrecht op 5 augustus 2016 zijn debuut in het betaalde voetbal. Zijn eerste speelminuten in de Eredivisie maakte hij op 17 januari 2020. Namens Jong FC Utrecht speelde hij in totaal 72 duels in de Keuken Kampioen Divisie, en afgelopen seizoen kwamen er op dat niveau nog eens 24 wedstrijden bij tijdens een verhuurperiode in Rotterdam, bij Excelsior.

“Helaas is het Mitchell de afgelopen seizoenen niet gelukt om definitief door te breken bij het eerste elftal, blessures hebben hem hierin dwars gezeten. Nu hij volledig fit is, is het essentieel om veel minuten te maken zodat hij zich verder kan ontwikkelen”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Wij konden hem dat perspectief niet bieden bij het eerste elftal. Wij hebben getracht zo goed mogelijk mee te denken met Mitchell, die we tijdens zijn dertien jaar bij FC Utrecht allemaal hebben leren kennen als een echte professional en een fijn mens. Daarnaast bood VVV-Venlo ons een passende oplossing voor het lopende contract van Mitchell. We bedanken Mitchell voor zijn jarenlange inzet voor onze club en wensen hem een succesvol vervolg van zijn loopbaan toe.”