Julliani Eersteling versterkt Jong FC Utrecht

30 juli 2021

Verdediger (19) komt over van Go Ahead Eagles en tekent meerjarige overeenkomst in Domstad.

De selectie van Jong FC Utrecht wordt versterkt met Julliani Eersteling. De 19-jarige verdediger komt per direct over van Go Ahead Eagles en heeft in de Domstad zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met een optie op verlenging van de samenwerking met nog eens twee jaargangen.

Eersteling maakte op 11 september 2020 zijn debuut in het eerste elftal van Go Ahead Eagles en kwam afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie 20 keer in actie namens de ploeg uit Deventer. Daarnaast maakte de rechtsback, die tot de zomer van 2020 in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam speelde, de voorbije jaargang speelminuten in twee duels in de TOTO KNVB Beker.

“Julliani is een aanvallend ingestelde vleugelverdediger, die speelt met veel energie. Hij heeft een drive naar voren en goede fysieke voorwaarden”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht de achterhoedespeler die aansluit bij de beloftenploeg van de Domstedelingen. “Op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie en in die competitie kan hij zich met Jong FC Utrecht verder ontwikkelen. We hebben er veel vertrouwen in dat Julliani de volgende stappen in zijn loopbaan bij ons gaat zetten.”