Jeredy Hilterman verkocht aan FC Emmen

08 juli 2021

Topschutter van Jong FC Utrecht verkast naar Drenthe.

FC Utrecht heeft Jeredy Hilterman verkocht aan FC Emmen. De 23-jarige aanvaller speelde de afgelopen vier seizoenen voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. FC Emmen, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, neemt de spits definitief over van FC Utrecht.

Hilterman speelde in zijn jeugd voor HFC EDO, AZ en Willem II, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar de beloftenploeg van FC Utrecht. In die vier seizoenen die hij voor Jong FC Utrecht speelde, kwam hij tot 27 doelpunten in 97 officiële wedstrijden. Het afgelopen seizoen stond Hilterman in de top-5 van de topscoorders in de Keuken Kampioen Divisie: hij scoorde 19 doelpunten in 36 competitiewedstrijden.

Afgelopen seizoen debuteerde Hilterman in het eerste elftal van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen AZ, waarna hij ook tegen RKC en Vitesse minuten maakte in het vaandelteam.

“Jeredy heeft een prima seizoen gedraaid in Jong FC Utrecht en gaf aan dat hij komend seizoen graag weer een vergelijkbaar aantal speelminuten zou willen maken,” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij mag met zijn 23-jarige leeftijd niet meer spelen voor Jong FC Utrecht en in het eerste elftal is de concurrentie op de spitspositie erg groot. FC Emmen meldde zich bij ons voor Jeredy en kon voldoen aan onze wensen qua compensatie voor zijn nog doorlopende contract. We bedanken Jeredy voor zijn inzet, de voorbeeldrol die hij nam als aanvoerder van Jong FC Utrecht en wensen hem uiteraard alle succes in het vervolg van zijn carrière.”