Half dozijn doelpunten voor FC Utrecht O16

11 juli 2021

Talenten uit Domstad maken in tweede helft het verschil tegen NAC Breda O16: 6-1.

FC Utrecht O16 keek halverwege tegen NAC Breda O16 nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar dat zetten de talenten uit Utrecht in de eerste tien minuten van de tweede helft recht. Als een soort wervelwind liep de ploeg van trainer Kevin van Veen over de Bredanaars heen en scoorde in dat korte tijdsbestek drie keer. Uiteindelijk werd het 6-1 voor FC Utrecht O16, en dat was niet geflatteerd.

In de laatste wedstrijd voor de zomerstop op een warm Sportcomplex Zoudenbalch startte tegenstander NAC Breda O16 beter dan de thuisploeg. FC Utrecht O16 kreeg onvoldoende druk op de opbouw van de tegenstander en keeper Justin Eversen moest enkele keren handelend optreden. Dat deed hij uitstekend, zodat FC Utrecht O16 geen schade leed. Door een middenvelder door te schuiven kreeg FC Utrecht O16 na een kwartier beter vat op NAC Breda O16 en kwam de ploeg uit de Domstad wat meer in balbezit, zonder echter tot grote kansen te komen. Toch kwamen de Brabanders op voorsprong, al zat er wel een Bredase hand tussen, die de scheidsrechter ontging: 0-1.

Na de rust was het een ander verhaal: de ene na de andere kans werd uitgespeeld en er werd zes keer gescoord door de Utrechters. Een aantal slordigheden bij de O16-ploeg van de FC waren er ook, maar NAC Breda profiteeerde daarvan niet, mede door goed werk van keepers Mees Eppink en Yaell Samson.

Namens de Utrechters scoorden Tijn den Boggende (2), Gustav Arcos Sundquist (2), Amir Saleh en Jahlani Fonteni. En trainer Van Veen kon niet anders dan tevreden zijn. “We hebben met deze overwinning een periode van acht weken goed afgesloten. We zijn gegroeid in ons spel en vandaag konden we ook weer zien dat het de goede kant op gaat”, aldus de trainer. “Sommige aanvallen waren om van te smullen. Nu lekker vakantie vieren en dan in augustus verdergaan op de ingeslagen weg.”