FC Utrecht verhuurt Thijmen Nijhuis aan MVV Maastricht

15 juli 2021

Doelman (22) verlengt contract bij FC Utrecht en wordt verhuurd aan Sterrendragers.

FC Utrecht verhuurt keeper Thijmen Nijhuis dit seizoen aan MVV Maastricht. Daarnaast heeft hij zijn contract bij FC Utrecht verlengd tot medio 2023. De 22-jarige sluitpost sluit per direct aan bij de selectie van De Sterrendragers, waarmee hij dit seizoen uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Nijhuis maakte in 2009 zijn entree binnen de opleiding van FC Utrecht, die hij vervolgens in zijn geheel doorliep. De goalie speelde ondertussen jeugdinterlands voor Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Oranje Onder 20 en debuteerde op 18 oktober 2020 namens de Domstedelingen in de Eredivisie. Op dat niveau kwam hij tot nu toe drie maal in actie namens FC Utrecht. In de Keuken Kampioen Divisie verdedigde hij 77 keer het doel van Jong FC Utrecht.

“Ook voor de keeperspositie geldt dat de concurrentie groot is. Thijmen heeft aangegeven in deze fase van zijn loopbaan voor een kans als eerste keeper in een eerste elftal te willen gaan, zodat hij vlieguren kan maken”, schetst Jordy Zuidam, Technisch Directeur van FC Utrecht. “Bij MVV Maastricht krijgt hij nu die mogelijkheid. Daarnaast zijn we blij dat Thijmen nog een jaar langer aan FC Utrecht verbonden blijft. We houden Thijmen goed in de gaten en wensen hem veel succes in Maastricht in het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen.”