FC Utrecht opent Topsportcentrum voor eerste elftal

22 juli 2021

Eerste selectie verhuist vandaag naar het FC Utrecht Topsportcentrum

De eerste selectie van FC Utrecht neemt vanaf vandaag het nieuwe FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht in gebruik. De komende tien jaar is het innovatieve Topsportcentrum de dagelijkse thuisbasis van het vlaggenschip van de Utrechters.

Het Topsportcentrum van FC Utrecht is een tijdelijke huisvesting voor de komende tien jaar, maar voelt en ziet eruit als een permanent onderkomen. In samenwerking met partner Jan Snel is het pand in vier maanden tijd gebouwd. De nieuwe trainingslocatie is voorzien van diverse innovatieve zaken, zoals een indoor sprinttrack, een multifunctionele sporthal, waar onder meer basketbal, voetvolley en padel gespeeld kan worden, een ruime gym voorzien van de nieuwste (test- en meet)apparatuur en een wellness, om optimaal te herstellen. De wellness is voorzien van een floatation tank, een tank waar je volledig tot rust kunt komen door het zoutwater dat gebruikt wordt. Een uur in de floatation tank staat gelijk aan vijf uur slaap en bevordert hierdoor het herstel.

“We zijn enorm trots dat we na intensieve maanden gebruik kunnen maken van het Topsportcentrum in Overvecht”, aldus Financieel en Operationeel Directeur Edo Keuning. “Trainingscomplex Zoudenbalch groeide de afgelopen jaren uit zijn jasje, jeugdteams konden niet meer alle wedstrijden op het eigen complex spelen en moesten uitwijken. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze jeugdteams en Jong FC Utrecht op een centraal punt te houden én ons eerste elftal eindelijk de faciliteiten te bieden die passen bij onze ambities. Daarnaast creëren we hiermee rust en ruimte om het gebied rond de Maarschalkerweerd en de Sportcampus Traiectum, verder te ontwikkelen.”

En die faciliteiten? Die zijn hier allemaal aanwezig, aldus Keuning: “In het pand is ruimte voor prestatie en herstel, maar ook voor een stukje ontspanning tussen de trainingen door. Zo zijn alle randvoorwaarden aanwezig voor de optimale performance."

"Naast het feit dat we in Overvecht aanwezig zijn met ons Topsportcentrum, zullen we in de wijk ook ons maatschappelijk programma tot uiting laten komen. Verbinding met de wijken in Utrecht is voor ons een belangrijk speerpunt. Samen willen we de Utrechtse wijken fit krijgen”, besluit Keuning.