FC Utrecht op schot tegen Volos NFC

24 juli 2021

Op Zoudenbalch zien 200 toeschouwers Eredivisionist van ploeg uit hoogste divisie van Griekenland winnen: 6-2.

Het is een heerlijk toegift aan het einde van een toch al doelpuntrijke avond: de penalty van Sander van de Streek. In de laatste minuut van de partij maakt de drager van de aanvoerdersband de zesde goal van FC Utrecht tegen Volos NFC door de bal hard en vastbesloten in de hoek te rossen: 6-2!

Volos NFC, nochtans de nummer zeven van het afgelopen seizoen van de hoogste divisie van Griekenland, komt er op een sfeervol Sportcomplex Zoudenbalch amper aan te pas tegen een sterk spelend FC Utrecht. Het team van Hoofdtrainer René Hake neemt direct het initiatief en dat resulteert al gauw in grote kansen. Adrián Dalmau schiet de bal op de lat en is vervolgens bijna goed voor de openingstreffer, ware het niet dat hij van dichtbij de bal naast het doel kopt.

Douvikas twee keer trefzeker tegen oude club
Als het eerste schaap dan eenmaal over de dam is, in speelminuut 29, volgen er rap meer. Tasos Douvikas opent, nota bene tegen de ploeg waarvan hij deze zomer door FC Utrecht is overgenomen, de score. Bekwaam mikt hij de bal onder goalie Boris Klaiman door: 1-0. Vier minuten later is de international van Griekenland andermaal het middelpunt van de Utrechtse vreugde. Na een slordigheid in de defensie van Volos NFC, dat overigens evenals FC Utrecht met één Griek in de basisformatie speelt, peert Douvikas via de onderkant van de lat raak: 2-0. Twee minuten later doet Quinten Timber ook een duit in het doelpuntenzakje: 3-0. 

Volos NFC vindt de aansluiting
Volos NFC doet via Tom van Weert in de eerste helft nog wel wat terug (3-1) en vindt na de break via een treffer van invaller Sotiris Ninis zelfs weer de aansluiting met FC Utrecht (3-2), maar dankzij een sterk laatste halfuur weet de FC uit de Domstad het krachtsverschil uiteindelijk toch goed tot uitdrukking te brengen in de score.

Balk en nog eens Balk
Remco Balk is het die halverwege de tweede helft dankzij goed doorzetten de bal achter de ingevallen Griekse goalie Symeon Papadopoulos werkt: 4-2. En diezelfde balk is vijf minuten voor tijd ook goed voor de 5-2. Na een mooie actie van Gyrano Kerk over de linkerflank kan Balk, die goed positie kiest, de bal het laatste zetje geven. Het slotakkoord is dat dus nog niet. Dat wordt verzorgd door Van de Streek, die bekwaam een pingel benut die is gegeven na een overtreding op Moussa Sylla.

200 toeschouwers zien 21 FC Utrecht-spelers
Er zijn in het duel met Volos NFC uiteindelijk speelminuten weggelegd voor 21 FC Utrecht-voetballers. De 200 toeschouwers - ook meteen het maximale aantal dat deze avond op Sportcomplex Zoudenbalch terechtkan - zien 20 verschillende veldspelers en een goalie die als enige aan Utrechtse zijde deze avond de volledige negentig minuten maakt: Fabian de Keijzer.

Ongeslagen serie voortgezet
De match tegen Volos NFC is voor FC Utrecht de achtste in deze voorbereiding. Aan het duel met de Grieken gaat een zevental partijen tegen Belgische ploegen vooraf. Daarin is het team van Hake vier keer de winnende partij (7-2 tegen KV Mechelen, 3-0 tegen KAA Gent, 2-1 tegen Beerschot en 4-2 tegen Club Brugge) en zijn er drie remises (2-2 versus Royal Antwerp FC, 1-1 tegen RSC Anderlecht en 0-0 op bezoek bij SV Zulte Waregem). 

Drie duels in komende week
Komende week staan twee duels met ploegen uit de Duitse Bundesliga op de rol (woensdag: Bayer 04 Leverkusen-uit, zaterdagmiddag: VfL Bochum-uit) en is er een match tegen Serie A-team Venezia FC gepland. Die partij is zaterdagavond in Stadion Galgenwaard.  

FC Utrecht - Volos NFC 6-2 (3-1)
29 Tasos Douvikas 1-0
33 Tasos Douvikas 2-0
35 Quinten Timber 3-0
37 Tom van Weert 3-1
56 Sotiris Ninis 3-2
68 Remco Balk 4-2
86 Remco Balk 5-2
90 Sander van de Streek (strafschop) 6-2

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: 200.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest (46. Sylian Mokono), Tommy St. Jago (46. Benaissa Benamar), Willem Janssen (46. Christopher Mamengi), Django Warmerdam (46. Joris van Overeem); Adam Maher (46. Davy van den Berg), Quinten Timber (46. Sander van de Streek); Simon Gustafson (46. Othmane Boussaid), Bart Ramselaar (46. Moussa Sylla); Adrián Dalmau (46. Remco Balk), Tasos Douvikas (46. Gyrano Kerk). 

Opstelling Volos NFC:
Boris Klaiman (61. Symeon Papadopoulos); Jakub Kuzdra, Levent Gülen (46. Pavlos Logaras), Franco Romero, Franco Ferrari; Anastasios Tsokanis (82. Athanasios Triantafilou), Paolo Fernandes (46. Sotiris Ninis), Jean Barrientos; Emiliano Purita, Tom van Weert (78. Alexandros Tereziou), Julián Bartolo (70. Kevin Rosero).