FC Utrecht Onder 13 heeft de sterke reeks in de voorbereiding een goed vervolg gegeven. Op sportpark “De Toekomst” werden de leeftijdsgenoten van Ajax op een hobbelig grasveld met 4-5 verslagen.

In de eerste helft creëren beide ploegen de nodigen kansen. Het was uiteindelijk Driss Laouina die FC Utrecht met een bekeken vrije trap op voorsprong zette. Na 2 slordigheden achterin bij FC Utrecht stond het met rust toch 2-1.

In de fase na rust had FC Utrecht het moeilijk. Het team kreeg moeilijker druk op de tegenstander en Ajax scoorde verdiend twee keer. Na de 4-1 gingen de Domstedelingen, met een aantal frisse krachten in de ploeg, op zoek naar een doelpunt. Dat doelpunt kwam Adam Attahili uit een strafschop. Na dit doelpunt ging FC Utrecht Onder 13 er echt in geloven dat de overwinning nog haalbaar was. Met enorme passie en strijd knokte het team zich terug in de wedstrijd. Met een aantal razendsnelle uitbraken werd het gevaarlijk én doeltreffend. Uiteindelijk waren Kane Walden en Bright Van Dijk (twee keer) trefzeker in de slotfase waardoor FC Utrecht met de zege van het veld stapte (4-5).