FC Utrecht in de Wijk komt naar gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede

07 juli 2021

FC Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug en gemeente Wijk bij Duurstede sluiten convenant.

Uit het convenant dat FC Utrecht heeft gesloten met de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede, is als resultaat gekomen dat de club uit de Domstad actief wordt in beide gemeenten. Financieel & Operationeel Directeur Edo Keuning, Wethouder Chantal Broekhuis van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Wethouder Hans Buijtelaar van de gemeente Wijk bij Duurstede hebben in Stadion Galgenwaard hun handtekeningen onder de overeenkomst gezet.

Een project dat als doel heeft om de jeugd meer te laten bewegen en daarmee bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deze groep, dat houdt FC Utrecht in de Wijk in. In het project worden op een speelse manier thema’s zoals gezondheid en respect bij de kinderen onder de aandacht gebracht.

Lokale sportaanbieders verzorgen mede divers sport- en beweegaanbod. Sportimpuls BV, FC Driebergen en Stichting Sociale Dorpsteams doen dit in de Utrechtse Heuvelrug. In Wijk bij Duurstede richt Stichting Wijksport zich volledig op het beweegaanbod. FC Utrecht is voortaan wekelijks te vinden in de wijken van deze gemeente, de betrokken gemeente en de aangesloten sportaanbieder zijn ervan overtuigd dat ze samen een stevige bijdrage kunnen leveren aan een vitale samenleving.

Een officieel jubileumshirt met het rugnummer 12, dat symbool staat voor de nieuwe samenwerking, werd na afloop van het tekenmoment in Stadion Galgenwaard overhandigd door Edo Keuning en oud-speler Koos van Tamelen.

“Prachtig dat wij onze samenwerkingen met de verschillende gemeenten kunnen uitbreiden met de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede’’, sloot Keuning af.